TENNIS Roland Garros

Roland Garros:Στέφανος Τσιτσιπάς-Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Roland Garros:Στέφανος Τσιτσιπάς-Αλεξάντερ Ζβέρεφ
Spread the love

Ένα βήμα πριν από τον παρθενικό του τελικό σε Grand Slam διοργάνωση βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος αντιμετωπίζει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα ημιτελικά.

Ο Έλληνας τενίστας έρχεται από την υψηλής κλάσης απόδοση που έπιασε στο νικηφόρο προημιτελικό με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο 22χρονος,Νο5 στη παγκόσμια κατάταξη επικράτησε με 3-0 σετ του Ρώσου τενίστα και προκρίθηκε για δεύτερη διαδοχική χρονιά στους «4» του Γαλλικού Όπεν. Συνολικά εκτός από την συμμετοχή στην τετράδα στο Παρίσι έχει αγωνιστεί και σε δύο ημιτελικούς στο Οπεν Αυστραλίας (2019 και φέτος) αλλά δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Όσον αφορά τον αντίπαλό του, στο φετινό Ρολάν Γκαρός ο Ζβέρεφ απέκλεισε τον Γερμανό Όσκαρ Ότε (Νο152), τον Ρώσο Ρόμαν Σαφιούλιν (Νο182), τον Σέρβο Λάζλο Τζέρε (Νο55), τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι (Νο49) και τον Ισπανό Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (Νο46). Συνολικά ο Γερμανός βρέθηκε στα ημιτελικά έχοντας παίξει μόλις 17 σετ στο τουρνουά ενώ είναι η πρώτη φορά στην καριέρα που βρίσκεται σε αυτή τη φάση στο Παρίσι. Είναι 24 ετών και βρίσκεται στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Head to Head: Οι δυο τενίστες έχουν αναμετρηθεί άλλες 7 φορές με τον Τσιτσιπά να έχει 5 νίκες και ο Ζβέρεφ 2.

Πρόταση: Στέφανος Τσιτσιπάς νικητής/over 9.5 games στο πρώτο σετ

(Visited 32 times, 1 visits today)
About Author

Μαρία Πετροπούλου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x