ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Euro2020

Euro2020 : Κροατία- Τσεχία

Euro2020 :  Κροατία- Τσεχία
Spread the love

Στο Χάμπντεν Παρκ στην Γλασκόβης η φιναλιστ του περασμένου Μουντιάλ Κροατία υποδέχεται την Τσεχία με κάποια πίεση πλέον μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Αγγλία.
Στον αντίποδα η παρέα του Σικ άρεσε πολύ στο δίκαιο 2-0 επί της Σκωτίας και θα μπει στο παιχνίδι απόψε με σαφώς λιγότερη πίεση και άγχος από ότι οι Βαλκάνιοι.
Οι Κροάτες φάνηκαν αρκετά κουρασμένοι στην πρεμιέρα τους απέναντι στα “Τρία Λιοντάρια” με την μεσαία γραμμή ( Μόντριτς, Μπρόζοβιτς και Κόβασιτς ) να … κρεμάει στην επανάληψη ενώ ήταν συνάμα ολοφάνερη και η απουσία ενός κλασικού 9αριου μπροστά αφού ο Ρέμπιτς κολύμπησε σε ρηχά νερά.
Με 2/10 νίκες στα πιο πρόσφατα παιχνίδια τους ούτε το momentum τους βοηθάει με τον Ζλάτκο Ντάλιτς να αρχίσει ήδη να συμβιβάζεται στην ιδέα και της 3ης θέσης αν χρειαστεί για την πρόκριση στον επόμενο γύρο.
Η σχετική παράδοση πάντως είναι υπέρ τους αφού μετράνε 6 νίκες και 4 ισοπαλίες στα 2α παιχνίδια τους σε φάσης ομίλων μεγάλων τουρνουά στις δέκα πιο πρόσφατες περιπτώσεις μέχρι τώρα.
Για την ακρίβεια έχουν περάσει 25 χρόνια από το 1996 όταν ήταν η τελευταία φορά που η Κροατία είχε μετρήσει back to back ήττες στην εκκίνηση ομίλου.
Αλλαγές στην 11άδα θα κάνει ο Ντέλιτς με τον Μπρούνο Πέτκοβιτς στο “9” αντί του Ρέμπιτς που αριθμεί 1 γκολ σε 21 εμφανίσεις με το εθνόσημο και 31 συνολικά προσπάθειες.
Επίσης στην μεσαία γραμμή ίσως δούμε τον Νίκολα Βλάσιτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντί του Κόβασιτς ή του Μπρόζοβιτς με πιθανότερο τον πρώτο.
Η Τσεχία με τον Σικ να πραγματοποιεί εμφάνιση καριέρας και να σκοράρει δυο γκολ το ένα πιο ωραίο από το άλλο κέρδισε με 2-0 την Σκωτία έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη του επιθετικού της Λεβερκούζεν τον γκολκίπερ Βάτσλικ της Σεβίλλης.
Μετά την νίκη αυτή ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας Γιάροσλαβ Σιλχάβι ξέρει και πως ένας πόντος απόψε ίσως είναι αρκετός για την ομάδα του για να προκριθεί στους “16” με τους Τσέχους να θυμούνται πως στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις που πέρασαν από τα νοκ άουτ έφτασαν τελικό (1996), ημιτελικό ( 2004) και προημιτελικό ( 2012) οπότε όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό κάνουν ήδη τα όνειρα τους.
Αν κερδίσουν απόψε θα έχουν πετύχει back to back νίκες σε όμιλο Euro για 3η φορά μόλις στην ιστορία τους και για πρώτη από το 2004.
Ενσωματώθηκε ο Κούμπεκ αντί του τραυματία Παβλένκα αλλά η 11άδα δεν αλλάζει απόψε σε σχηματισμό “4-2-3-1” με τον Σικ στο “9” ο οποίος έχει ανάμειξη στα 10 πιο πρόσφατα γκολ της εθνικής Σλοβακίας , όσες φορές ξεκίνησε βασικός, σκοράροντας 10 γκολ.

Προϊστορία: Η Κροατία είναι αήττητη στις τρεις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της απέναντι στην Τσεχία με απολογισμό δυο νίκες και μια ισοπαλία.

* Η Κροατία μοιάζει κουρασμένη και αριθμεί ήδη 8/14 ήττες στα πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Η Τσεχία άφησε άριστες εντυπώσεις στην πρεμιέρα της και μετράει μόλις 1/19 (!) ισοπαλίες στην φάση των ομίλων με 9 νίκες και 9 ήττες.
Κρατάω μονάχα το σύνολο τερμάτων 2-3 με απόδοση 1,95 εδώ.


ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3 ΓΚΟΛ


Croatia – Czech Republic Ζωντανά αποτελέσματα

(Visited 21 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x