Wimbledon TENNIS

Wimbledon:Στέφανος Τσιτσιπάς – Φράνσις Τιαφόε

Wimbledon:Στέφανος Τσιτσιπάς – Φράνσις Τιαφόε
Spread the love

Μετά την εξαιρετική πορεία στο Roland Garros όπου έφτασε μέχρι τον τελικό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρίχνεται στη μάχη για το Wimbledon. Ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής τίθεται αντιμέτωπος με τον Φράνσις Τιαφόε στον πρώτο γύρο του ιστορικού major τουρνουά της Μεγάλης Βρετανίας.

Για το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι που θα δώσει για φέτος στο γρασίδι και ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για να βρει τα πατήματά του. Γενικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποιεί τη καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχοντας 39 νίκες σε 48 παιχνίδια. Σε Grand Slam έχει 10-2. Ηττήθηκε από τον Μεντβέντεφ στον ημιτελικό του Αustralian Οpen και από τον Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros. Όσον αφορά την καλύτερη πορεία που έχει στο Wimbledon, αυτή είναι το 2018 όπου είχε φτάσει μέχρι τον 4ο γύρο. Το 2019 αποκλείστηκε στον 1ο γύρο και το 2020 λόγω του covid-19 δεν διεξήχθη.

Απέναντι του βρίσκεται ένας επικίνδυνος αντίπαλος. Ο Αμερικανός Φράνσις Τιαφόε είναι 23 χρονών και βρίσκεται στο Νο57 της παγκόσμιας κατάταξης. Σε 32 παιχνίδια φέτος μετρά 18 νίκες και 14 ήττες ενώ στο γρασίδι έχει απολογισμό 7/2.

Head to head: Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Φρανσίς Τιαφόε θα συγκρουστούν μεταξύ τους και η πρώτη σε γρασίδι. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει το πάνω χέρι στη σειρά με 2-0. Το 2018 στο Μιλάνο στο Next Gen Series ATP Finals είχε επικρατήσει με 4-3 (3) 4-3 (5) 4-2 ενώ ένα χρόνο νωρίτερα τον είχε κερδίσει στα προκριματικά του τουρνουά στο Τόκιο με 6-4,6-2.

Πρόταση: Νικητής Στέφανος Τσιτσιπάς με 3-0

(Visited 24 times, 1 visits today)
About Author

Μαρία Πετροπούλου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x