ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Euro2020

Εuro 2020: Τσεχία-Δανία

Εuro 2020: Τσεχία-Δανία
Spread the love

Στο Μπακού, του μακρινού Αζερμπαιτζάν , η Τσεχία κοντράρεται με τη Δανία στον προημιτελικό  του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι Τσέχοι έχουν  γίνει   η μεγάλη έκπληξη του θεσμού καθώς ,παρά το γεγονός ότι τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου πίσω από Αγγλία-Κροατία  και μπροστά από την Σκωτία..Οι Ολλανδοί έμοιαζαν δύσκολο εμπόδιο  αλλά η αποβολή  του Ντε Λιχτ αποδείχτηκε απόλυτα κομβική για τη ροή του αγώνα .Με τον Χόλες να είναι κομβικός καθώς σκόραρε  στο 68 να κάνει το 1-0 και έδωσε την ασιστ  στο 80 και ο  Σικ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα για το 2-0 και το τρίτο γκολ του άσου της Λεβερκούζεν.  Ο Βάτσλικ έχει αποδειχτεί  ως ένας εκ του τοπ 3 των τερματοφυλάκων του Γιούρο ανέβασε κατακόρυφα το χρηματιστηριακό του στάτους. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Σίλχαβι.

Οι Δανοί,αφού κατάφεραν να ξεπεράσουν  όλο το ψυχολογικό βάρος   με τον  Ερικσεν  και μετά τις δύο ήττες “απάντησαν” σε όλους όσουν πίστευαν ότι δεν θα τα καταφέρουν τίποτα,  με δύο ξεγυρισμένες τεσσάρες  κόντρα σε Ρωσία (4-1 ,τελευταίο παιχνίδι του ομίλου) και Ουαλία (4-0) στη φάση των “16” . O Xιούλμαντ  τόνισε  ότι το  κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό ,αλλά οι παίκτες του  θα πρέπει να προσέξουν την Τσεχία και ειδικά τον Σικ που αν βρεί ελεύθερο χώρο μπορεί να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή. Ηρωας,από το πουθενά, είναι ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ  που σκόραρε δύο απο τα τέσσερα γκολ στο παιχνίδι  με την Ουαλία, τα άλλα δύο οι Μπρειθγουέιτ και Μέλε. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 ,όπου έχασαν με 3-0 απο την Τσεχία, που βρίσκονται στα προημιτελικά του εν λόγω θεσμού.

Προϊστορία:   3-6-2 η προϊστορία  ,με 5 ισοπαλίες και μία νίκη  των Δανών στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια, ενώ  το 2004, στα προημιτελικά ,η  Τσεχία νίκησε με 3-0.

Εκτίμηση: Δύο ομάδες εκπλήξεiς, δύο ομάδες αρκετά καλές επιθετικά που όμως στο πρώτο μέρος θα προσέξουν αρκετά, έχοντας στο μυαλό η μία να κάνει ζημιά σην άλλη .Με λίγα λόγια ποιός θα αιφνιδιάσει ποιον.  Συνήθως αυτό το κανει η Τσεχία . Χ ημίχρονο-1 τελικό η απλά 1

(Visited 30 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Αβραμίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x