ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Περού – Παραγουάη  

Κόπα Αμέρικα: Περού – Παραγουάη  
Spread the love

Στο «Ολίμπικο» της Γκοϊανίας ο πρώτος χρονικά προημιτελικός ανάμεσα στο Περού, το οποίο τερμάτισε στην 2η θέση του 2ου ομίλου και την Παραγουάη, που έμεινε στην 3η θέση του 1ου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον ημιτελικό με τη νικήτρια του Βραζιλία – Χιλή, οι οποίες αναμετρώνται λίγες ώρες αργότερα στο Ρίο.

Επιτυχία και μόνο για το Περού η 2η θέση στον 2ο όμιλο, ειδικά από την στιγμή που ξεκίνησε με το βαρύ 0-4 από την διοργανώτρια Βραζιλία. Σπουδαίο 2-1 την επόμενη αγωνιστική σε βάρος της Κολομβίας, ενώ δραματικό 2-2 ακολούθως με το Εκουαδόρ, με το οποίο «κλείδωσε» ουσιαστικά την παρουσία του στα νοκ άουτ, σε ένα ματς μάλιστα, στο οποίο οι «Ίνκας» κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό ενώ βρέθηκαν στο πρώτο ημίχρονο 0-2 πίσω στο σκορ. Απαλλαγμένη από το άγχος στην συνέχεια η ομάδα του 63χρονου Αργεντινού Ρικάρντο Γκαρέκα, εκμεταλλεύτηκε την πίεση που υπήρχε στο στρατόπεδο της Βενεζουέλας και επικρατώντας 1-0 στο μεταξύ τους ματς στο φινάλε της φάσης των ομίλων τερμάτισε ανέλπιστα, αλλά δίκαια, στην 2η θέση.

Στην άλλη πλευρά, 3-1 με ανατροπή στην πρεμιέρα με την Βενεζουέλα η Παραγουάη, η οποία ηττήθηκε ακολούθως 0-1 από την Αργεντινή. Σπουδαίο 2-0 στην συνέχεια με την Χιλή, το οποίο μάλιστα, της έδωσε την ευκαιρία να επιλέξει αντίπαλο στο φινάλε της φάσης των ομίλων και τη μονομαχία της με την Ουρουγουάη. Εκεί όπου η Παραγουάη έδειξε πως προτιμάει το Περού από την Κολομβία, καθώς τα παιχνίδια του άλλου ομίλου είχαν ολοκληρωθεί και παρουσιάζοντας μια αναμενόμενη για πολλούς νωθρότητα, ηττήθηκε 0-1.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-0 για το Περού το 2015, στο Κόπα Αμέρικα που διοργανώθηκε από την Χιλή, στο μοναδικό επίσημο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Χωρίς πίεση η ομάδα του Περού, η οποία είναι το αουτσάιντερ στο συγκεκριμένο ζευγάρι, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που υπάρχει «τιμωρία» για τις ομάδες που φαίνεται πως επιλέγουν αντίπαλο στα νοκ άουτ.

Εκτίμηση:  1X

(Visited 5 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x