ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Αργεντινή – Εκουαδόρ    

Κόπα Αμέρικα: Αργεντινή – Εκουαδόρ    
Spread the love

Στην Γκοϊανία ο τελευταίος χρονικά νοκ άουτ προημιτελικός, ανάμεσα στην 1η του 1ου ομίλου Αργεντινή και το Εκουαδόρ που τερμάτισε στην 4η του 2ου, λίγες ώρες μετά τη μονομαχία της Ουρουγουάης με την Κολομβία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι, ενώ η ομάδα που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον ημιτελικό με τη νικήτρια του Ουρουγουάη – Κολομβία. Το πρώτο ζευγάρι επίσης των ημιτελικών είναι από χθες γνωστό, καθώς το Περού μετά το δραματικό 3-3 με την Παραγουάη πανηγύρισε την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι, ενώ η Βραζιλία επικράτησε 1-0 της Χιλής, παρά το γεγονός πως από το σαράντα οκτώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

Πρωτιά για την Αργεντινή στον 1ο όμιλο, η οποία έκανε, όσο παράξενο και αν ακούγεται, τα απολύτως απαραίτητα σε ένα ομολογουμένως αρκετά δυνατό γκρουπ. Πιο συγκεκριμένα, 1-1 στην πρεμιέρα με την Χιλή, με την Αργεντινή όμως να κερδίζει δίκαια στην συνέχεια 1-0 τόσο την Ουρουγουάη όσο και την Παραγουάη, μάλιστα πιο εύκολα σε σχέση με αυτό που δείχνει το τελικό σκορ, ενώ κανένα πρόβλημα στο φινάλε στο 4-1 με την ουραγό του ομίλου Βενεζουέλα. Πέρα από τα παραπάνω, άξιο αναφοράς πως ο Λιονέλ Μέσι έγινε πλέον ο πρώτος παίκτης στην ιστορία σε συμμετοχές, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει του σημερινού προημιτελικού.

Στην άλλη πλευρά, τρεις βαθμοί για το Εκουαδόρ, το οποίο κατάφερε να βρεθεί στα νοκ άουτ παρά το γεγονός πως δεν κατάφερε να πάρει ούτε μία νίκη στα τέσσερα ματς που έδωσε στον 4ο όμιλο. Πιο συγκεκριμένα, άδικο 0-1 στην πρεμιέρα με την Κολομβία, δραματικό 2-2 ακολούθως με την Βενεζουέλα όπου είδε την αντίπαλο του να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις, 2-2 και με το Περού, παρά το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου, ενώ 1-1 στο φινάλε με την διοργανώτρια Βραζιλία. Άξιο αναφοράς, πως με το 1-1 με την Βραζιλία, έβαλε τέλος στο μεγάλο νικηφόρο σερί της «μεγάλης» αντιπάλου του, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως η «σελεσάο» προτίμησε να στείλει το Εκουαδόρ απέναντι στην Αργεντινή παρά την Βενεζουέλα, ώστε η ομάδα του Μέσι να έχει ένα πιο δύσκολο αντίπαλο. Αγώνας δρόμου για το μέσο της Μπράιτον, Μοϊσές Καϊσέδο.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο επίσημο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες σε ουδέτερη έδρα την τελευταία δεκαετία. Υπάρχουν πάντως δύο φιλικά, με πρώτο το 0-0 του 2013 στο Νιου Τζέρσι, ενώ επιβλητικό 6-1 για την Αργεντινή το 2019, στο Έλτσε της Ισπανίας.

Φαβορί η Αργεντινή, αλλά 1,30 σε νοκ άουτ προημιτελικά Κόπα Αμέρικα δεν έχουν καμία απολύτως αξία, ειδικά όταν απέναντι υπάρχει ένας αξιόμαχος και με άγνοια κινδύνου αντίπαλος, όπως είναι το Εκουαδόρ.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 4 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x