ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Σαπεκοένσε – Μπαΐα

Βραζιλία: Σαπεκοένσε – Μπαΐα
Spread the love

Στην «Αρένα Κοντά» του Σαπεκό, το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος στο Μπραζιλεϊράο, με την τοπική Σαπεκοένσε στην επικίνδυνη ζώνη, ψάχνοντας το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα, την στιγμή που με νίκη η Μπαΐα θα μειώσει ακόμα περισσότερο την απόσταση που την χωρίζει από την πρώτη τετράδα.

Ήττα με 2-3 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Ατλέτικο Παραναένσε, η οποία διατήρησε την Σαπεκοένσε εντός της επικίνδυνης ζώνης. Μία από τις τέσσερις ομάδες επίσης  που δεν έχουν ακόμα τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα, με τις υπόλοιπες να είναι η Σάο Πάολο, η νεοφώτιστη Κουιαμπά και η Γκρέμιο, αποτελώντας όλες μάλιστα, την τετράδα της επικίνδυνης ζώνης. Πιο απειλητική η Φορταλέζα στο πρώτο ημίχρονο στο μεταξύ τους ματς, στο οποίο πάντως η Σαπεκοένσε βρέθηκε μπροστά στο σκορ από πέναλτι του Άνσελμο Ραμόν, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο τριακοστό πέμπτο λεπτό. Ανώτερη πάντως η Φορταλέζα και στην επανάληψη, όπου πραγματοποίησε την ανατροπή στο εξήντα δύο, παρά το γεγονός μάλιστα πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το πεντηκοστό τέταρτο λεπτό, ενώ τέλος ουσιαστικά στο ματς στο εβδομήντα, στο τρίτο τέρμα των γηπεδούχων. Το μόνο που κατάφερε η Σαπεκοένσε, να μειώσει σε 2-3 και πάλι κόντρα στην ροή του αγώνα, εννέα λεπτά πριν το φινάλε. Μία ισοπαλία (Σεαρά 0-0) και δύο ήττες (Μπραγκαντίνο 0-3, Ιντερνασιονάλ 1-2) για την Σαπεκοένσε, σε τρία ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, δύο συνεχόμενες ήττες για τη Μπαΐα, στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, βλέποντας την ομάδα του Σαλβαντόρ να «υποχωρεί» στην 9η θέση μετά το 2-3 αρχικά στην έδρα της Παλμέιρας και το 3-4 της περασμένης εβδομάδας φιλοξενώντας την Αμέρικα Μινέιρο. Προβάδισμα δύο τερμάτων για την Αμέρικα Μινέιρο στο μεταξύ τους ματς στο δέκατο όγδοο λεπτό, με τη Μπαΐα όμως όχι μόνο να μειώνει στην συνέχεια σε 1-2 με εντός περιοχής σουτ του Ροντριγκίνιο, αλλά να έχει και ένα οριζόντιο δοκάρι στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Τρομερά αποτελεσματική πάντως η Αμέρικα Μινέιρο, δίνοντας στο εβδομήντα τρία πανηγυρικό τόνο στην επικράτηση της (1-4), ενώ δύο τέρματα στις καθυστερήσεις από τον Τζιλμπέρτο (φωτό), μειώνοντας την έκταση της ήττας της ομάδας του Σαλβαντόρ. Απόλυτη ισορροπία στο ρεκόρ της Μπαΐα, σε τρία ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το Σαλβαντόρ (Σεαρά 2-1, Μπραγκαντίνο 3-3, Παλμέιρας 2-3), ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο επιθετικός Ρόσι.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Σαπεκοένσε και τρεις ισοπαλίες, σε τέσσερα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Μπαΐα. Χαρακτηριστικό, πως μετά το 2-1 του 2014, ακολούθησαν τρεις σερί ισοπαλίες, το 1-1 του 2017, το 1-1 του 2018 και το 0-0 του 2019.

Απρόβλεπτες και ευάλωτες αμυντικά οι δύο ομάδες, εκτιμώντας πως στη μεταξύ τους μονομαχία είναι προτιμότερο να ποντάρουμε σε ειδικά στοιχήματα τερμάτων, από το να πάρουμε ρίσκο με σημείο.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 13 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x