ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Βραζιλία – Περού  

Κόπα Αμέρικα: Βραζιλία – Περού  
Spread the love

Στο «Νίλτον Σάντος» του Ρίο ο πρώτος ημιτελικός του φετινού Κόπα Αμέρικα, ανάμεσα στην διοργανώτρια και κάτοχο του τροπαίου Βραζιλία και το Περού, σημειώνοντας πως οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στον τελικό της προηγούμενης διοργάνωσης το 2019.  

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον τελικό με τη νικήτρια του Αργεντινή – Κολομβία.

Στην 1η θέση του 2ου ομίλου, όπως αναμενόταν, η Βραζιλία, η οποία της έδωσε την ευκαιρία να βρει στα προημιτελικά την 4η ομάδα του 1ου γκρουπ. Εκεί πάντως, όπου έκανε τα εύκολα δύσκολα στο 1-0 σε βάρος της Χιλής, καθώς ενώ είχε τα ηνία του προημιτελικού και προηγήθηκε δίκαια στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου με τον Λούκα Πακετά (46΄), ζορίστηκε αρκετά για να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα, μετά την αποβολή του Γκαμπριέλ Ζεσούς στο σαράντα οκτώ. Ένα δοκάρι και ευκαιρίες στην συνέχεια για τους Χιλιανούς, οι οποίοι πάντως δεν πίστεψαν τόσο στον εαυτό τους όσο και στο ότι μπορούν να στείλουν τον προημιτελικό στην διαδικασία των πέναλτι. Τιμωρημένος για σήμερα, ο επιθετικός Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο οποίος αποβλήθηκε στην αναμέτρηση με την Χιλή.

Στην άλλη πλευρά, επιτυχία και μόνο για το Περού η 2η θέση στον 2ο όμιλο, ειδικά από την στιγμή που ξεκίνησε με το βαρύ 0-4 από την διοργανώτρια και σημερινή του αντίπαλο, Βραζιλία. Σπουδαίο 2-1 την επόμενη αγωνιστική σε βάρος της Κολομβίας, ενώ δραματικό 2-2 ακολούθως με το Εκουαδόρ, με το οποίο «κλείδωσε» ουσιαστικά την παρουσία του στα νοκ άουτ, σε ένα ματς μάλιστα, στο οποίο οι «Ίνκας» κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό ενώ βρέθηκαν στο πρώτο ημίχρονο 0-2 πίσω στο σκορ. Απαλλαγμένη από το άγχος στην συνέχεια η ομάδα του 63χρονου Αργεντινού Ρικάρντο Γκαρέκα, εκμεταλλεύτηκε την πίεση που υπήρχε στο στρατόπεδο της Βενεζουέλας και επικρατώντας 1-0 στο μεταξύ τους ματς στο φινάλε της φάσης των ομίλων τερμάτισε ανέλπιστα, αλλά δίκαια, στην 2η θέση. Δραματικός και ο προημιτελικός με την Παραγουάη, στον οποίο πήρε τελικά την πρόκριση στα πέναλτι, αφού προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει προσωρινά την ανατροπή και είχε δει στην συνέχεια την αντίπαλο του να ισοφαρίζει 3-3 στις καθυστερήσεις. Τιμωρημένος για σήμερα, ο μέσος της Αλ Χιλάλ, Καρίγιο, ο οποίος αποβλήθηκε λίγο πριν το φινάλε του προημιτελικού με την Παραγουάη.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Βραζιλία, σε ισάριθμα επίσημα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας το Περού. Πιο συγκεκριμένα, 3-0 το 2015 σε προκριματικά Μουντιάλ, 5-0 στην φάση των ομίλων και 3-1 στον τελικό του Κόπα Αμέρικα που διοργάνωσε το 2019, ενώ 4-0 λίγες μέρες νωρίτερα στην φετινή διοργάνωση.

Φαβορί η Βραζιλία, αλλά χωρίς καμία απολύτως αξία στην τιμή που την συνοδεύει, μιλώντας για ημιτελικό με το αξιόμαχο και χωρίς πίεση, Περού.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 13 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x