ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τσάμπιονς Λιγκ: Μάλμε – Ελσίνκι  

Τσάμπιονς Λιγκ: Μάλμε – Ελσίνκι  
Spread the love

Σκανδιναβικό ντέρμπι στο «Ελέντα» του Μάλμε για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Ελσίνκι, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον 3ο προκριματικό γύρο με την πρωταθλήτρια Σκωτίας, Ρέιντζερς.

Πρόκριση σε βάρος της Ρίγα στον προηγούμενο γύρο για τη Μάλμε, μετά το 1-0 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Ελέντα» και το 1-1 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στην πρωτεύουσα της Λετονίας. Εντός συνόρων, επιβλητικό 5-0 το Σάββατο που μας πέρασε στην έδρα της νεοφώτιστης Ντέγκερφορς, με το οποίο η Μάλμε διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και στο +2 από την Τζουγκάρντεν, έστω και με ένα ματς περισσότερο.

Στην άλλη πλευρά, πρόκριση σε βάρος της Μπουντούσνοστ, πιο εύκολα μάλιστα από ότι θα περίμεναν στην Ελσίνκι, καθώς η πρωταθλήτρια Φινλανδίας επικράτησε εντός 3-1 και 4-0 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στο Μαυροβούνιο. Εντός συνόρων, πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα το Σάββατο που μας πέρασε για την Ελσίνκι, η οποία πάντως παραμένει στην κορυφή και σε απόσταση πέντε βαθμών από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Κουόπιο, μετά το 1-2 στην έδρα της νεοφώτιστης Ούλου.

Προϊστορία: Δύο νίκες για τη Μάλμε, σε ισάριθμα ματς στο παρελθόν φιλοξενώντας ομάδες της γειτονικής Φινλανδίας, με 3-1 το 1975 σε βάρος της Λάχτι και 2-0 το 1980 στη μονομαχία της με την Κουόπιο. Απόλυτη ισορροπία στο ρεκόρ της Ελσίνκι, σε τρεις επισκέψεις της στην Σουηδία, με 2-1 το 2017 σε βάρος της Γκέτεμποργκ, 1-1 το 1996 με τη Νόρκεπινγκ, ενώ 0-1 το 1975 από την Ατβίνταμπεργκ.

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας της σημερινής αναμέτρησης για τη Μάλμε, σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών, ειδικά όταν απέναντι υπάρχει ένας υπολογίσιμος και χωρίς πίεση αντίπαλος, όπως η πρωταθλήτρια Φινλανδίας, Ελσίνκι.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 11 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x