ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Πενιαρόλ – Νασιονάλ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Πενιαρόλ – Νασιονάλ
Spread the love

Στο «Καμπεόν Ντε Σίγλιο» του Μοντεβιδέο, η δεύτερη τιτανομαχία ανάμεσα στις δύο τεράστιες αυτές ομάδες για  την φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την Πενιαρόλ να έχει μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης μετά το υπέρ της 2-1 στην προ μίας εβδομάδας πρώτη κόντρα τους στην έδρα της «μισητής» Νασιονάλ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση επικράτησης της Νασιονάλ με 2-1, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Το 1-0 για την Πενιαρόλ στο ματς στο «Γκραν Πάρκε Σεντράλ» στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, το 2-0 στην συνέχεια στο ενενήντα από τον Ροντρίγκες, με τον Μπεργκέσιο (φωτό) πάντως να μειώνει το σκορ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, δίνοντας ανάσα στη Νασιονάλ.

Στην 1η θέση του 5ου ομίλου του Κόπα Σουνταμερικάνα η Πενιαρόλ, έχοντας απολογισμό τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα με αντιπάλους την Κορίνθιανς (Βραζιλία), την Ρίβερ Πλέιτ Ασουνσιόν (Παραγουάη) και την Σπορτ Ουανκάγιο (Περού). Άξιο αναφοράς μάλιστα, πως είχε «καθαρίσει» την πρόκριση από την 4η αγωνιστική, όπου είχε το απόλυτο, με καθοριστικές σε αυτό το διάστημα τις δύο νίκες σε βάρος της Κορίνθιανς, το 2-0 στην Βραζιλία και το επιβλητικό 4-0 στο Μοντεβιδέο. Σε ρηχά νερά πάντως εντός συνόρων, καθώς βρίσκεται στην 6η θέση του πρωταθλήματος Απερτούρα και στο -9 από την κορυφή, έστω και με ένα ματς λιγότερο από την πρωτοπόρο Πλάσα Κολόνια.

Στην αντίπερα όχθη, στην 3η θέση του 6ου ομίλου του Κόπα Λιμπερταδόρες η Νασιονάλ και στο -1 από την 2η του γκρουπ Κατόλικα, χάνοντας την πρόκριση από την πρωταθλήτρια Χιλής στις λεπτομέρειες και με παρηγοριά, πως συνεχίζει στην φάση των «16» του Σουνταμερικάνα. Στην 3η θέση επίσης του Απερτούρα και στο -6 από την κορυφή, έστω και με ένα ματς λιγότερο από την πρωτοπόρο Πλάσα Κολόνια.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Πενιαρόλ, τέσσερις για τη Νασιονάλ και επτά ισοπαλίες, στις 13 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Καμπεόν Ντε Σίγλιο».

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Ουρουγουάης και στο ένα εκ των σπουδαιότερων ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής, ανεξάρτητα του ότι ο παράγοντας έδρα αλλά και το σκορ της πρώτης μονομαχίας τους στην έδρα της Νασιονάλ δίνουν θεωρητικά το προβάδισμα στην Πενιαρόλ.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 7 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x