ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σουηδία: Χάκεν – Έλφσμποργκ

Σουηδία: Χάκεν – Έλφσμποργκ
Spread the love

Στη «Μπραβίντα Αρένα» του Γκέτεμποργκ το δεύτερο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος ανάμεσα στην τοπική Χάκεν και την Έλφσμποργκ, με κοινό σημείο για τις δύο αντιπάλους, πως έρχονται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωταθλημα.

Τέσσερις συνεχόμενες νίκες για την Χάκεν, μετά και το 0-1 της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Νόρκεπινγκ, βλέποντας την ομάδα του Γκέτεμποργκ να ανεβαίνει στην 8η θέση και να βελτιώνει αισθητά την εικόνα της στον βαθμολογικό πίνακα. Παρόλα αυτά, ότι θετικό έχτιζε το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Γκέτεμποργκ, φρόντισε να το γκρεμίσει μεσοβδόμαδα με το βαρύ 1-5 στην Σκωτία από την Αμπερντίν, στην πρώτης του μονομαχία για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League. Δύο νίκες και τρεις ήττες για την Χάκεν, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ τιμωρημένοι για σήμερα, ο αριστερός μπακ Όλσον και ο μέσος Φρίμπεργκ.

Στην αντίπερα όχθη, τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα και για την Έλφσμποργκ, η οποία μετά και το 3-0 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Έστερσουντ, βρέθηκε στην 3η θέση και το -7 από την κορυφή, έχοντας και ένα ματς λιγότερο από την πρωτοπόρο Μάλμε. Με νίκη φυσικά σήμερα θα μειώσει στους τέσσερις την απόσταση που την χωρίζει από τη Μάλμε, ενώ πολύ πιθανό να βρεθεί στην 2η θέση, αν βέβαια η Τζουγκάρντεν γνωρίσει την ήττα λίγες ώρες νωρίτερα στην έδρα της Κάλμαρ. Επικράτηση επίσης με 4-0 μεσοβδόμαδα φιλοξενώντας τη Μιλσάμι, στην πρώτη μονομαχία τους για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League, αγκαλιάζοντας ουσιαστικά την πρόκριση, καθώς θα πρέπει να δείξει τάσεις «αυτοχειρίας» για να μείνει εκτός της συγκεκριμένης διοργάνωσης, στον επαναληπτικό στη Μολδαβία. Τρεις νίκες και δύο ήττες για την Έλφσμποργκ, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο επιθετικός Ντιόν.

Προϊστορία: Επτά νίκες για την Χάκεν και τέσσερις για την Έλφσμποργκ, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη «Μπραβίντα Αρένα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση της με σημείο, με τον παράγοντα έδρα, αλλά και το κίνητρο της Χάκεν να αφήσει πίσω της το βαρύ 1-5 από την Αμπερντίν, ισοσκελίζει το καλύτερο momentum της Έλφσμποργκ.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 26 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x