ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Φλαμένγκο – Σάο Πάολο

Βραζιλία: Φλαμένγκο – Σάο Πάολο
Spread the love

Στο «Μαρακανά» το σπουδαιότερο ματς του σημερινού προγράμματος, τουλάχιστον από πλευράς ονομάτων, με την πρωταθλήτρια Φλαμένγκο, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, την στιγμή πάντως που η «μεγάλη» Σάο Πάολο βρίσκεται στο +1 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη.

Δύο συνεχόμενα τρίποντα για την Φλαμένγκο, στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με το 2-1 αρχικά φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη και ταυτόχρονα ουραγό Σαπεκοένσε και το εμφατικό 5-0 της περασμένης εβδομάδας στο Σαλβαντόρ σε βάρος της τοπικής Μπαΐα, να την φέρνουν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αρκετά μακριά πάντως η πρωταθλήτρια Βραζιλίας από την κορυφή και την ιδιαίτερα φορμαρισμένη Παλμέιρας, με τη μεταξύ τους απόσταση πλέον να είναι στους 13 βαθμούς, έστω και αν η Φλαμένγκο έχει τρία ματς λιγότερα. Μοναδική ομάδα επίσης που δεν έχει ισοπαλία στο Μπραζιλεϊράο (6-0-4), ενώ εύκολη πρόκριση σε βάρος της Ντεφένσα στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς μετά το 1-0 αρχικά στην πρώτη μονομαχία τους στην Αργεντινή, επικράτησε και με 4-1 στον επαναληπτικό στο «Μαρακανά». Τέσσερις νίκες και δύο ήττες για την Φλαμένγκο, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα στο «Μαρακανά», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, προβληματισμός μετά και το 0-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Φορταλέζα, με το οποίο η Σάο Πάολο «υποχώρησε» ακόμα περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα, όντας πλέον, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 16η θέση και στο +1 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη. Σε αντίθεση πάντως με την εικόνα της στο Μπραζιλεϊράο, επιτυχία σίγουρα για την Σάο Πάολο το 3-1 μεσοβδόμαδα στην Αργεντινή σε βάρος της Ράσινγκ, στο μεταξύ τους επαναληπτικό, με το οποίο συνάρτηση του 1-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Μορουμπί», προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες για την Σάο Πάολο, σε έξι ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το «Μορουμπί», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Φλαμένγκο, ισάριθμες για την Σάο Πάολο και τρεις ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο θρυλικό «Μαρακανά», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Σε καλύτερη κατάσταση, τόσο αγωνιστική όσο φυσικά και βαθμολογική η Φλάμενγκο στο πρωτάθλημα, με αυτό πάντως να μην δικαιολογεί την χαμηλή τιμή που την συνοδεύει, ειδικά κόντρα σε ένα αντίπαλο με το ειδικό βάρος της Σάο Πάολο, η οποία παρά τα θέματα της, μεταμορφώνεται στα «μεγάλα» ματς.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 8 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x