Uncategorized

Τσάμπιονς Λιγκ: Ελσίνκι – Μάλμε   

Τσάμπιονς Λιγκ: Ελσίνκι – Μάλμε   
Spread the love

Στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Μάλμε με μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα, μετά το προ μίας εβδομάδας υπέρ της 2-1 στην πρώτη μονομαχία τους στην Σουηδία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, επικράτησης δηλαδή σήμερα της Ελσίνκι με οποιοδήποτε σκορ αλλά με ένα τέρμα διαφορά, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον 3ο προκριματικό γύρο με την πρωταθλήτρια Σκωτίας, Ρέιντζερς. Πιο απειλητική η Μάλμε στο ματς στην Σουηδία, ανοίγοντας δίκαια το σκορ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45΄), με το 1-1 όμως από την Ελσίνκι, κόντρα στην ροή του αγώνα, με διαγώνιο, εντός περιοχής σουτ του Ρίσκι, στο εξηκοστό όγδοο λεπτό. Ο Κρίστιανσεν πάντως με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο εβδομήντα πέντε, έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ ευκαιρίες από τη Μάλμε στο τελευταίο τέταρτο του ματς για ένα τρίτο τέρμα.

Πρόκριση σε βάρος της Μπουντούσνοστ στον προηγούμενο γύρο, πιο εύκολα μάλιστα από ότι θα περίμεναν στην Ελσίνκι, καθώς η πρωταθλήτρια Φινλανδίας επικράτησε 3-1 αρχικά εντός και 4-0 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στο Μαυροβούνιο. Εντός συνόρων, στην κορυφή και στο +6 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Κουόπιο, μετά το 2-0 το Σάββατο που μας πέρασε φιλοξενώντας την Χάκα. Στον αντίποδα, πρόκριση σε βάρος της Ρίγα στον προηγούμενο γύρο για τη Μάλμε, μετά το 1-0 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Ελέντα» και το 1-1 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στην πρωτεύουσα της Λετονίας. Επικράτηση με 2-0 επίσης το Σάββατο που μας πέρασε στην έδρα της Μιάλμπι, παραμένοντας στην κορυφή και στο +2 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Τζουγκάρντεν, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο.

Προϊστορία: Δύο ήττες για την Ελσίνκι, σε ισάριθμα ματς στο παρελθόν φιλοξενώντας ομάδες της Σουηδίας. Μία νίκη και μία ισοπαλία για τη Μάλμε, στις δύο προηγούμενες επισκέψεις της στην Φινλανδία.

Να πω την αλήθεια, πρώτη μου σκέψη, μάλιστα σε μια ιδιαίτερα ελκυστική τιμή, ήταν το «διπλό». Παρόλα αυτά, ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, κρατώντας επιφυλακτική στάση, καθώς δε μπορείς να αγνοήσεις την πρωταθλήτρια Φινλανδίας, ειδικά σε ματς ειδικών συνθηκών από την στιγμή που είναι σκανδιναβικό ντέρμπι.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 14 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x