ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Σάο Πάολο – Παλμέιρας

Βραζιλία: Σάο Πάολο – Παλμέιρας
Spread the love

Ντέρμπι μίσους στο «Μορουμπί», μάλιστα με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς η Σάο Πάολο συνεχίζει να προβληματίζει, όντας, έστω και οριακά, στην επικίνδυνη ζώνη, την στιγμή που η Παλμέιρας έρχεται από εννέα συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και θέλει φυσικά να εδραιωθεί στην κορυφή.

Ντροπιαστικό 1-5 την προηγούμενη αγωνιστική στο «Μαρακανά» από την πρωταθλήτρια Φλαμένγκο, σε ένα ματς στο οποίο η Σάο Πάολο βρέθηκε στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου μπροστά στο σκορ (48΄) και στο οποίο όμως κατέρρευσε στο τελευταίο εικοσάλεπτο όπου δέχθηκε πέντε γκολ. Εντός επικίνδυνης ζώνης πλέον, με παρηγοριά πάντως, τόσο την πρόκριση στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες όπου θα βρεθεί απέναντι στην σημερινή της αντίπαλο, όσο και το 2-0 μεσοβδόμαδα στο «Μορουμπί» σε βάρος της 2ης κατηγορίας Βάσκο, στην πρώτη μονομαχία τους για την φάση των «16» του κυπέλλου. Μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες για την Σάο Πάολο, σε έξι ματς στο πρωτάθλημα στο «Μορουμπί», ενώ τιμωρημένοι για σήμερα, ο μπακ – χαφ Ουέλινγκτον και ο Αργεντινός επιθετικός Μπενίτες.

Στην άλλη πλευρά, 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Φλουμινένσε, σε ένα ματς στο οποίο η Παλμέιρας έκανε τα απολύτως απαραίτητα και στο οποίο η πολύ φορμαρισμένη κάτοχος του Κόπα Λιμπερταδόρες, κέρδισε, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, από συνήθεια. Στην 1η θέση φυσικά και στο +3 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Ατλέτικο Μινέιρο, μετρώντας εννέα συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, επτά στο πρωτάθλημα και δύο στην φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες όπου ξεπέρασε το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Χιλής, Κατόλικα (1-0, 1-0). Τέσσερις νίκες και δύο ήττες για την Παλμέιρας, σε έξι ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Σάο Πάολο, τρεις για την Παλμέιρας και επτά ισοπαλίες, στις 15 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μορουμπί», σε όλες τις διοργανώσεις (Μπραζιλεϊράο, τοπικό πρωτάθλημα Παουλίστα).

Εντελώς αντίθετη η εικόνα και το momentum των δύο ομάδων, με την Σάο Πάολο να είναι χλωμή και «άρρωστη» και την Παλμέιρας να έρχεται από εννέα συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Παρόλα αυτά, μεγάλο ντέρμπι, στο οποίο η Σάο Πάολο θα θέλει όχι μόνο να βάλει τέλος στο εντυπωσιακό σερί της Παλμέιρας, αλλά να εξιλεωθεί και για το ντροπιαστικό 1-5 και τον τρόπο που αυτό προήλθε από την Φλαμένγκο.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 17 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x