ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γιουρόπα Λιγκ: Γαλατά – Σεντ Τζόνστον

Γιουρόπα Λιγκ: Γαλατά – Σεντ Τζόνστον
Spread the love

Στο «Φατίχ Τερίμ» και όχι στην φυσική έδρα της Γαλατά, η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην Σκωτία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα επίσης που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στην συνέχεια στα πλέι οφ με την Ράντερς (Δανία).

Δύο ήττες από την Αϊντχόφεν στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και έντονος προβληματισμός, ακόμα και για τον 67χρονο Φατίχ Τερίμ, με τον «υποβιβασμό» ή την συνέχεια αν προτιμάτε στο Γιουρόπα, να είναι αποτελεί παρηγοριά για τον κόσμο της Γαλατά. Βαρύ 1-5 αρχικά στην Ολλανδία, στο πρώτο ματς με την Αϊντχόφεν, ενώ 1-2 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στην Πόλη, με την Γαλατά να αδυνατεί να φύγει με ψηλά το κεφάλι.

Στην άλλη πλευρά, το σημερινό θα είναι το πρώτο φετινό ματς της Σεντ Τζόνστον στην Ευρώπη και δεύτερο σε όλες τις διοργανώσεις, μετά το 0-0 στην έδρα της Ρος Κάουντι, στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος. Ονειρική πάντως γενικότερα η περσινή της χρονιά, καθώς κατέκτησε τόσο το κύπελλο, επικρατώντας 1-0 στον τελικό της Χιμπέρνιαν, όσο και το Λιγκ Καπ, με το ίδιο σκορ σε βάρος της Λίβινγκστον, ενώ και η 5η θέση στο πρωτάθλημα, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί, τηρουμένων των αναλογιών, επιτυχία.

Προϊστορία: Επικράτηση με 3-2 για την Γαλατά το 2001 σε βάρος της Ρέιντζερς, στο μοναδικό της ματς στο παρελθόν φιλοξενώντας ομάδες της Σκωτίας. Ήττα με 0-2 για την Σεντ Τζόνστον το 2013 από την Εσκίσεχιρ, στη μοναδική της επίσκεψη στην Τουρκία.

Απελπιστικά χαμηλή η τιμή που συνοδεύει την ευάλωτη Γαλατά, ειδικά από την στιγμή που απέναντι υπάρχει η αξιόμαχη Σεντ Τζόνστον, η οποία μόνο τυχαία δεν βρέθηκε στην Ευρώπη, με χαρακτηριστικό πως στα προημιτελικά του κυπέλλου άφησε εκτός την αήττητη πρωταθλήτρια Ρέιντζερς, μάλιστα μέσα στο «Άιμπροξ».

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 11 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x