ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Premier League: Μπρέντφορντ – Άρσεναλ  

Premier League: Μπρέντφορντ – Άρσεναλ  
Spread the love

Σέντρα σήμερα στην Premier League, με τη νεοφώτιστη Μπρέντφορντ να φιλοξενεί την Άρσεναλ και τις «μέλισσες» να ελπίζουν πως θα πραγματοποιήσουν την έκπληξη κόντρα στους «κανονιέρηδες».

Στην 3η θέση της περσινής Τσάμπιονσιπ η Μπρέντφορντ, καταφέρνοντας πάντως να ανέβει για πρώτη φορά στην Premier League, μετά την ανατροπή αρχικά στον ημιτελικό των πλέι οφ με τη Μπόρνμουθ και την επικράτηση στον τελικό σε βάρος της Σουόνσι. Πιο συγκεκριμένα, ήττα με 0-1 αρχικά στην έδρα της Μπόρνμουθ, με αγχωτικό 3-1 όμως στον επαναληπτικό στο γήπεδο της, αφού πρώτα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πέμπτο μόλις λεπτό, ενώ 2-0 ακολούθως με την Σουόνσι, έχοντας μάθει από το πάθημα της προηγούμενης χρονιάς όπου είχε ηττηθεί 1-2 στον τελικό από την Φούλαμ. Στο τιμόνι της από τον Οκτώβριο του 2018 ο 47χρονος Δανός Τόμας Φρανκ, ενώ κυριότερες προσθήκες στο ρόστερ, ο Νορβηγός στόπερ Άιερ από την Σέλτικ και ο Νιγηριανός μέσος Ονιέκα που ήρθε από τη Μίντιλαντ. Αποχώρησαν ο στόπερ Ντάλσγκααρντ και ο μέσος Μαρκόντες, ενώ στο τελευταίο της φιλικό επικράτησε 2-1 της Βαλένθια.

Στην άλλη πλευρά, στην 8η θέση της περσινής Premier League η Άρσεναλ, αδυνατώντας,  παρά το ντεμαράζ νικών που έκανε στις τελευταίες αγωνιστικές να βγει στην Ευρώπη, με τον Αρτέτα πάντως να παραμένει στον πάγκο, μένοντας αλώβητος από αυτή τη μεγάλη αποτυχία. Παρηγοριά για την γενικότερη πορεία της ομάδας και ίσως «συγχωροχάρτι» για τον Αρτέτα, αποτέλεσε το ότι η Άρσεναλ άγγιξε την συμμετοχή της στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες στον ημιτελικό από τη μετέπειτα νικήτρια του τροπαίου Βιγιαρεάλ (1-2, 0-0). Ο Νταβίντ Λουίς αποτελεί παρελθόν, με τον αντικαταστάτη του να είναι ο Γουάιτ, ενώ ενίσχυση γενικότερα στον χώρο της άμυνας, καθώς ήρθε από τη Μπενφίκα ο 21χρονος μπακ Νούνο Ταβάρες.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο τη Μπρέντφορντ, σημειώνοντας όμως, πως υπάρχει ένας αγώνας για τον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ στο «Εμιρέιτς» το 2018, στον οποίο η Άρσεναλ επικράτησε 3-1. Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν με γηπεδούχο τη Μπρέντφορντ, ήταν το πολύ μακρινό 1947, στο οποίο η Άρσεναλ επικράτησε 1-0, για τη μεγάλη τότε κατηγορία, πριν ονομαστεί βέβαια πολύ αργότερα Premier League. Τελευταία νίκη επίσης για τη Μπρέντφορντ ως γηπεδούχος, ήταν το 1-0 του 1938.

Ενθουσιασμός και έδρα από τη μία πλευρά, εμπειρία αλλά ταυτόχρονα και πίεση από την άλλη, με απαγορευτική την προσέγγιση σημείου στη μονομαχία της Μπρέντφορντ με την Άρσεναλ.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 7 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x