ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Παλμέιρας – Σάο Πάολο

Κόπα Λιμπερταδόρες: Παλμέιρας – Σάο Πάολο
Spread the love

Στο «Αλιάνζ Πάρκε», ο επαναληπτικός ανάμεσα στην κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες, Παλμέιρας και την συμπολίτισσα της Σάο Πάολο, για τα προημιτελικά της φετινής διοργάνωσης, με ανοιχτούς τους λογαριασμούς των δύο σπουδαίων αυτών ομάδων, μετά το προ μίας εβδομάδας 1-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Μορουμπί».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νέας ισοπαλίας με 1-1, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Μπροστά στο σκορ η Σάο Πάολο στον πρώτο προημιτελικό, με ένα πλασέ του Λουάν από το ύψος περίπου του πέναλτι, μετά από μια φάση διαρκείας στην περιοχή της αντιπάλου της, στο πεντηκοστό τέταρτο λεπτό, με την «απάντηση» όμως από την Παλμέιρας στο εβδομήντα τέσσερα, με απευθείας εκτέλεση του Ντε Πάουλα.

Δύο νίκες σε βάρος της πρωταθλήτριας Χιλής, Κατόλικα, για την Παλμέιρας στην φάση των «16», με την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες να επικρατεί 1-0 τόσο στην πρώτη μονομαχία τους στο Σαντιάγκο, όσο και στον επαναληπτικό στο «Πάρκε Αλιάνζ». Εντός συνόρων, ήττα με 0-2 την Κυριακή που μας πέρασε στο ντέρμπι κορυφής στο Μπέλο Οριζόντε με την Ατλέτικο Μινέιρο, με την Παλμέιρας στην 2η θέση αλλά στο -5 πλέον από την αντίπαλο της.

Στην άλλη πλευρά, 1-1 με την Ράσινγκ στο «Μορουμπί», στην πρώτη μονομαχία τους στην φάση των «16», με την Σάο Πάολο όμως να επικρατεί 3-1 στον επαναληπτικό στην πρωτεύουσα της Αργεντινής. Εντός συνόρων, δραματικό 2-1 το Σάββατο που μας πέρασε φιλοξενώντας την Γκρέμιο, με το νικητήριο γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και την Σάο Πάολο στην 14η θέση και το +3 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ πρόκριση και στα προημιτελικά του κυπέλλου, με δύο νίκες σε βάρος της 2ης κατηγορίας Βάσκο (2-0, 2-1).

Προϊστορία: Δέκα νίκες για την Παλμέιρας, τρεις για την Σάο Πάολο και τέσσερις ισοπαλίες, στις 17 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Πάρκε Αλιάνζ», σε όλες τις διοργανώσεις (Μπραζιλεϊράο, τοπικό πρωτάθλημα Παουλίστα).

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου σε αυτό το ντέρμπι, στο οποίο η πρόκριση αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 6 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x