ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γιουρόπα Λιγκ: Ερυθρός Αστέρας – Κλουζ   

Γιουρόπα Λιγκ: Ερυθρός Αστέρας – Κλουζ   
Spread the love

Στο «Ράικο Μίτιτς» του Βελιγραδίου, η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Κλουζ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην Ρουμανία. Κοινό σημείο για τις δύο αντιπάλους, πως γνώρισαν τον αποκλεισμό στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και «υποβιβάστηκαν» στο Γιουρόπα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Ισοπαλία με 1-1 για τον Ερυθρό Αστέρα στο «Ράικο Μίτιτς» στην πρώτη μονομαχία του με την Σερίφ Τιρασπόλ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον πρωταθλητή Σερβίας όμως να πέφτει στην συνέχεια «θύμα» έκπληξης, καθώς ηττήθηκε 0-1 στον επαναληπτικό στη Μολδαβία. Εντός συνόρων, τέσσερις συνεχόμενες φορές πρωταθλητής Σερβίας, ενώ τρεις νίκες και μία ισοπαλία σε τέσσερα ματς στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος, με αναβολή σε αυτό της 5ης αγωνιστικής στην έδρα της Ράντνικ Σουρντούλιτσα.

Στον αντίποδα, κάτι ανάλογο και για την ρουμανική ομάδα στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Κλουζ ισόπαλη με 1-1 στο πρώτο ματς με την Γιουνγκ Μπόις στο γήπεδο της, γνωρίζοντας την ήττα ακολούθως με 1-3 στον επαναληπτικό στην Ελβετία. Εντυπωσιακό πάντως το ξεκίνημα της στο φετινό πρωτάθλημα, με την Κλουζ να μετράει πέντε νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, μετά και το 1-0 την Παρασκευή που μας πέρασε φιλοξενώντας την Φαρούλ Κοστάνζα.

Προϊστορία: Μία νίκη για τον Ερυθρό Αστέρα, το 3-0 του 1971 σε βάρος της Αράντ και μία ισοπαλία, το 1-1 του 1976 με την Κραϊόβα, σε δύο ματς στο παρελθόν φιλοξενώντας ομάδες της Ρουμανίας, ενώ επικράτηση με 1-0 για την Κλουζ το 2015 σε βάρος της Γιαγκόντινα, στη μοναδική της επίσκεψη στην Ρουμανία.

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, με ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση της με σημείο. Παρόλα αυτά, επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, εκτιμώντας πως πολύ πιθανό να είναι αυτός που θα κάνει τη μικρή διαφορά.

Πρόταση:  1

(Visited 4 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x