ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Γκρέμιο – Μπαΐα

Βραζιλία: Γκρέμιο – Μπαΐα
Spread the love

Μονομαχία με φόντο την παραμονή στο Πόρτο Αλέγκρε, με την τοπική Γκρέμιο να προσπαθεί να ξεκολλήσει απο την επικίνδυνη ζώνη και τη Μπαΐα χωρίς τρίποντο για έξι σερί αγωνιστικές και με νέο προπονητή τον 48χρονο Αργεντινή Ντιέγκο Νταμπόβε.

Πολύτιμο 1-0 μεσοβδόμαδα σε εξ αναβολής ματς στην έδρα της νεοφώτιστης Κουιαμπά, με το οποίο η Γκρέμιο πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα, παρά το γεγονός πως δεν ξεκόλλησε από την προτελευταία θέση. Πιο απειλητική η Γκρέμιο στο πρώτο ημίχρονο στην έδρα της Κουιαμπά, στο οποίο είχε σημαντικές ευκαιρίες, πέρα από το 1-0 από το πέναλτι του Κολομβιανού επιθετικού Μπόρχα, στο εικοστό πέμπτο λεπτό. Αλλαγή σκηνικού πάντως στην επανάληψη, με την Γκρέμιο αδικαιολόγητα παθητική και την Κουιαμπά αυτή που είχε τις ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα οριζόντιο δοκάρι, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση. Μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες για την Γκρέμιο, σε επτά ματς στο Μπραζιλεϊράο στο Πόρτο Αλέγκρε, ενώ τιμωρημένοι για σήμερα ο δεξιός μπακ Βάντερσον και ο μέσος Τιάγκο Σάντος.

Στον αντίποδα, «θύμα» ανατροπής η Μπαΐα στο 1-2 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, το οποίο μάλιστα αποτέλεσε και το «κύκνειο άσμα» στον πάγκο για τον Ντάντο Καβαλκάντι. Σε περιπέτειες πλέον, καθώς «υποχώρησε» ακόμα περισσότερο βαθμολογικά, ενώ νέος προπονητής όπως προαναφέρθηκε για την ομάδα του Σαλβαντόρ, ο 48χρονος Αργεντινός Ντιέγκο Νταμπόβε. Μπροστά στο σκορ η Μπαΐα στο ματς με την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε στο εικοστό έκτο λεπτό, με ένα εκπληκτικό, εκτός περιοχής σουτ του Τζιλμπέρτο (φωτό), έχοντας μάλιστα σημαντικές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Παρόλα αυτά, η αδυναμία της να «καθαρίσει» το ματς, έφερε σχεδόν από το πουθενά και την «τιμωρία» της, με την ισοφάριση αρχικά αλλά και την ανατροπή στην συνέχεια από τους φιλοξενούμενους, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο πεντηκοστό πέμπτο και το εξηκοστό πρώτο λεπτό, αντίστοιχα. Δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τρεις ήττες για τη Μπαΐα, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το Σαλβαντόρ, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Γκρέμιο, μία για τη Μπαΐα και τρεις ισοπαλίες, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Πόρτο Αλέγκρε, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Η αλήθεια είναι πως η Γκρέμιο δεν πείθει. Παρόλα αυτά, κάθε ματς πλέον, ειδικά στο Πόρτο Αλέγκρε έχει χαρακτήρα «τελικού», ειδικότερα με ομάδες που και δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση αλλά και είναι ταυτόχρονα θεωρητικά στα μέτρα της. Με νέο τεχνικό βέβαια η Μπαΐα, εκτιμώντας όμως, πως δεν θα έχει προλάβει στο πολύ μικρό διάστημα που είναι στο τιμόνι της να αλλάξει τα κακώς κείμενα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 10 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x