ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Βραζιλίας: Σάο Πάολο – Φορταλέζα

Κύπελλο Βραζιλίας: Σάο Πάολο – Φορταλέζα
Spread the love

Στο «Μορουμπί» του Σάο Πάολο η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Φορταλέζα για τα προημιτελικά του κυπέλλου Βραζιλίας, με τον επαναληπτικό στα μέσα του επόμενου μήνα στο «Καστελάο».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα προημιτελικά του κυπέλλου Βραζιλίας δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Δύο νίκες σε βάρος της 2ης κατηγορίας Βάσκο για την Σάο Πάολο στην φάση των «16», με 2-0 αρχικά στο «Μορουμπί» και 2-1 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στο Ρίο. Ακολούθησαν τα δύο ντέρμπι με την Παλμέιρας στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, εκεί όμως, όπου η Σάο Πάολο μετά το 1-1 αρχικά στην πρώτη μονομαχία τους στο «Μορουμπί», γνώρισε τον αποκλεισμό με το βαρύ 0-3 στον επαναληπτικό στο «Αλιάνζ Πάρκε». Σημαντικό επίσης, το 1-0 της Κυριακής για το πρωτάθλημα στο Ρεσίφε σε βάρος της τοπικής Σπορτ, με την οποία βρέθηκε στην 12η θέση και το +5 από την επικίνδυνη ζώνη.

Στην αντίπερα όχθη, πολύ καλή, τηρουμένων των αναλογιών, η παρουσία της Φορταλέζα και στο κύπελλο, με επιτυχία και μόνο το ότι βρίσκεται στα προημιτελικά, μετά τις δύο νίκες της σε βάρος της 2ης κατηγορίας Κλαμπ Ρεγκάτας στην φάση των «16». Πιο συγκεκριμένα, 2-1 αρχικά στο «Καστελάο», ενώ επικράτηση με 1-0 στην συνέχεια για την Φορταλέζα στο «Ρέι Πελέ» του Μασεϊό. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, δύο συνεχόμενες ισοπαλίες για την Φορταλέζα, η οποία βρίσκεται στην 3η θέση και το -6 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μινέιρο, μετά το 1-1 αρχικά φιλοξενώντας την Σάντος και το 1-1 του Σαββάτου που μας πέρασε στην έδρα της νεοφώτιστης Ζουβεντούδε.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Σάο Πάολο, μία για την Φορταλέζα και μία ισοπαλία, στις τέσσερις μονομαχίες τους  την τελευταία δεκαετία στο «Μορουμπί», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Δύο οι στόχοι πλέον για την Σάο Πάολο μετά τον αποκλεισμό στο Κόπα Λιμπερταδόρες, με πρώτο να καλύψει το χαμένο έδαφος στο πρωτάθλημα και να τερματίσει όσο το δυνατό ψηλότερα και με δεύτερο, αλλά κατά την προσωπική μου γνώμη βασικότερο, την κατάκτηση του κυπέλλου, η οποία θα σώσει μια μέτρια όπως φαίνεται χρονιά. Δύσκολο εμπόδιο βέβαια αυτή την χρονική στιγμή η Φορταλέζα, όχι όμως αντίπαλος που μπορεί να φοβίζει στο «Μορουμπί» μία ομάδα με το ειδικό βάρος της Σάο Πάολο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 5 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x