ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Παναμάς – Μεξικό

Προκριματικά Μουντιάλ: Παναμάς – Μεξικό
Spread the love

Το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής στον όμιλο της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, τουλάχιστον βαθμολογικά, με τον Παναμά να ψάχνει την έκπληξη απέναντι στο Μεξικό, το οποίο είναι το μόνο που έχει ξεκινήσει με δύο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον προκριματικό όμιλο της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής μετέχουν οκτώ ομάδες, εκ των οποίων οι τρεις πρώτες θα πάρουν το εισιτήριο για το Μουντιάλ και η τέταρτη θα πάει σε μπαράζ.  Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα, Καναδάς – Σαλβαδόρ, Κόστα Ρίκα – Τζαμάικα και Ονδούρα – Ηνωμένες Πολιτείες.

Τέσσερις βαθμοί για την ομάδα του Παναμά στις δύο πρώτες αγωνιστικές, καθώς μετά το 0-0 της πρεμιέρας των προκριματικών φιλοξενώντας την Κόστα Ρίκα, επικράτησε 3-0 μέσα στο Κίνγκστον της Τζαμάικα και βρίσκεται πλέον στην 2η θέση του ομίλου της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής. Με στόχο την έκπληξη φυσικά στο σημερινό ματς, ενώ πολύ κρίσιμο αυτό της επόμενης αγωνιστικής, σε ένα περίπου μήνα στο Σαλβαδόρ. Στην αντίπερα όχθη, το απόλυτο για το Μεξικό, το οποίο μετά την ήττα του στον τελικό του πρόσφατου Γκολντ Καπ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατάφερε να επικρατήσει έστω και δύσκολα, τόσο της Τζαμάικα στην πρεμιέρα όσο και της Κόστα Ρίκα την προηγούμενη αγωνιστική. Πιο συγκεκριμένα, 2-1 στην πρεμιέρα στο «Αζτέκα» με την Τζαμάικα, με τη λύτρωση να έρχεται στο ενενήντα από τον Μαρτίν, ενώ 1-0 στο Σαν Χοσέ σε βάρος της Κόστα Ρίκα με πέναλτι του Πινέδα στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Προϊστορία: Δύο λευκές ισοπαλίες ανάμεσα σε Παναμά και Μεξικό την τελευταία δεκαετία σε προκριματικά Μουντιάλ στο «Ρομέλ Φερνάντες», με πρώτη το 2013 και στην συνέχεια το 2016.

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού ματς για το Μεξικό, σε σχέση φυσικά με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών, παρά το γεγονός πως υπερέχει ποιοτικά της ομάδας του Παναμά.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 14 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x