ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ατλέτικο Νασιονάλ – Λα Εκιδάδ

Κολομβία: Ατλέτικο Νασιονάλ – Λα Εκιδάδ
Spread the love

Στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν το τελευταίο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την Ατλέτικο Νασιονάλ σε ρόλο φαβορί φιλοξενώντας τη Λα Εκιδάδ, ψάχνοντας το όγδοο της συνεχόμενο τρίποντο στο Κλαουσούρα.

Επικράτηση με 3-1 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Αλιάνσα Πετρολέρα, βλέποντας την Ατλέτικο Νασιονάλ να πανηγυρίζει το έβδομο της συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα. Στην κορυφή φυσικά του Κλαουσούρα και στο +5 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Ενβιγκάδο, στην έδρα της οποίας μάλιστα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και στο μεταξύ τους 2-2  είχε τη μοναδική της μέχρι τώρα απώλεια βαθμών. Ήττα πάντως μεσοβδόμαδα στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά από την Σάντα Φε, στην πρώτη μονομαχία τους για τα προημιτελικά του κυπέλλου, παρά το γεγονός πως βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο δέκατο πέμπτο λεπτό. Τέσσερις νίκες, μάλιστα με μηδέν παθητικό (Ντεπόρτες Τολίμα 1-0, Ντεπορτίβο Κάλι 2-0, Ντεπόρτες Κιντίο 1-0, Ριονέγκρο 1-0) για την Ατλέτικο Νασιονάλ, σε ισάριθμα ματς στο Κλαουσούρα στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, αγχωτικό 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Τζαγκουάρες, το οποίο έφερε τη Λα Εκιδάδ στην 14η θέση και το -4 από την πρώτη οκτάδα και το οποίο διατήρησε «ζωντανές» τις ελπίδες που υπάρχουν στη «μικρή» ομάδα της Μπογκοτά για συμμετοχή στα πλέι οφ. Κυρίαρχος η Τζαγκουάρες στο μεγαλύτερο μέρος του μεταξύ τους ματς, στο οποίο είχε σημαντικές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα οριζόντιο δοκάρι και στο οποίο η Λα Εκιδάδ την «τιμώρησε», σε μία από τις λιγοστές αξιόλογες επιθετικές της προσπάθειες, με ένα πλασέ του Σαλαζάρ από το ύψος περίπου του πέναλτι, στο τριακοστό τέταρτο λεπτό. Ακολούθησε το εντός 0-0 με την πρωταθλήτρια Ντεπόρτες Τολίμα, στην πρώτη μονομαχία τους για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Μία νίκη (Σάντα Φε 2-0) και τρεις ήττες (Αλιάνσα Πετρολέρα 0-1, Πατριότας 0-1, Ενβιγκάδο 2-3) για τη Λα Εκιδάδ, σε τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Ατλέτικο Νασιονάλ, δύο για τη Λα Εκιδάδ και έξι ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Μεντεγίν.

Το απόλυτο και με μηδέν παθητικό στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της η Ατλέτικο Νασιονάλ, εκτιμώντας πως θα θέλει όχι μόνο να εδραιωθεί στην 1η θέση, αλλά και να μετριάσει ταυτόχρονα τις εντυπώσεις από την ήττα μεσοβδόμαδα στο κύπελλο από την Σάντα Φε, όπου έπεσε μάλιστα «θύμα» ανατροπής. Πέρα από τα παραπάνω, υπολογίσιμη ως ομάδα η Λα Εκιδάδ, απογοητεύοντας όμως, τουλάχιστον για την ώρα, με την εικόνα της μετά την ολοκλήρωση οκτώ αγωνιστικών.

Εκτίμηση:  1

 

 

 

 

(Visited 9 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x