ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Παλμέιρας – Ατλέτικο Μινέιρο

Κόπα Λιμπερταδόρες: Παλμέιρας – Ατλέτικο Μινέιρο
Spread the love

Στο «Αλιάνζ Πάρκε» του Σάο Πάολο, η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην κάτοχο του τροπαίου Παλμέιρας και την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος της Βραζιλίας, Ατλέτικο Μινέιρο, για τα ημιτελικά του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο Μπέλο Οριζόντε.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση ίδιου αποτελέσματος στον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Πρόκριση σε βάρος της Σάο Πάολο στα προημιτελικά για την κάτοχο του τροπαίου Παλμέιρας, με την «βερντάο» να φεύγει με ισοπαλία από την πρώτη μονομαχία τους στο «Μορουμπί» και να επικρατεί 3-0 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στο «Αλιάνζ Πάρκε». Βασικός στόχος πλέον, όσο παράξενο και αν ακούγεται, η διατήρηση των κεκτημένων, καθώς στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 2η θέση και το -7 από την σημερινή της αντίπαλο, παρά το 2-0 του Σαββάτου που μας πέρασε στην έδρα της ουραγού Σαπεκοένσε. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ημιτελικού.

Στην άλλη πλευρά, δύο νίκες σε βάρος της Ρίβερ Πλέιτ για την Ατλέτικο Μινέιρο στα προημιτελικά, με 1-0 στην πρώτη μονομαχία τους στην Αργεντινή και 3-0 στον επαναληπτικό στο Μπέλο Οριζόντε, με την ομάδα του 58χρονου Κούκα στο κυνήγι τριών τίτλων. Στα ημιτελικά άλλωστε και του κυπέλλου Βραζιλίας, ενώ στην κορυφή του Μπραζιλεϊράο και σε απόσταση επτά βαθμών από την σημερινή της αντίπαλο, μετά το εύκολο 3-0 του Σαββάτου φιλοξενώντας την Σπορτ Ρεσίφε. Αγώνας δρόμου, για τον διεθνή μέσο με την εθνική Βενεζουέλας, Σαβαρίνο.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Παλμέιρας, τέσσερις για την Ατλέτικο Μινέιρο και ισάριθμες ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Σάο Πάολο, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Τεράστια αναμέτρηση, καθώς μονομαχούν η κάτοχος του τροπαίου με την καλύτερη ή πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή την στιγμή όχι μόνο στην Βραζιλία αλλά και σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Παρόλα αυτά, επιλογή ρίσκου ο «άσος», εκτιμώντας πως ο παράγοντας έδρα πολύ πιθανό να κάνει τη μικρή διαφορά.

Εκτίμηση:  1

(Visited 5 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x