ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Κορίνθιανς – Παλμέιρας   

Βραζιλία: Κορίνθιανς – Παλμέιρας   
Spread the love

 Nτέρμπι μίσους, με την Κορίνθιανς όχι μόνο να θέλει να διατηρηθεί στην 6η θέση, αλλά και να μειώσει ταυτόχρονα την απόσταση που την χωρίζει από την πρώτη τετράδα, την στιγμή που η Παλμέιρας δεν θέλει να χάσει την επαφή της με την κορυφή, έχοντας στο μυαλό και τον ημιτελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες με την Ατλέτικο Μινέιρο.

Τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες για την Κορίνθιανς, όλες μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-1), με τις δύο στο γήπεδο της με την Ζουβεντούδε και την Αμέρικα Μινέιρο να θεωρούνται αποτυχία, ενώ μοιρασιά των βαθμών ενδιάμεσα αυτών στην Γκοϊανία με την τοπική Ατλέτικο Γκοϊανιένσε. Το θετικό πάντως για την «τιμάο», πως διατηρήθηκε στην 6η θέση και δεν έχασε την επαφή της με την πρώτη τετράδα. Δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Κορίνθιανς, σε 10 ματς στο Μπραζιλεϊράο στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Στην αντίπερα όχθη, τα απολύτως απαραίτητα από την Παλμέιρας την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της ουραγού Σαπεκοένσε, εκεί όπου η «βερντάο» επικράτησε 2-0 και διατηρήθηκε στην 2η θέση και το -7 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μινέιρο. Ακολούθησε το εντός 0-0 στην πρώτη μονομαχία της με την Ατλέτικο Μινέιρο για τα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, με την Παλμέιρας πλέον να έχει δύο κρίσιμες αναμετρήσεις μπροστά της, την σημερινή, καθώς αν δεν κερδίσει θα μείνει πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου και τον επαναληπτικό μεσοβδόμαδα στο Μπέλο Οριζόντε. Πέντε νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες για την Παλμέιρας, σε εννέα ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Προϊστορία: Οκτώ νίκες για την Κορίνθιανς, πέντε για την Παλμέιρας και επτά ισοπαλίες, στις 20 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την «τιμάο», σε όλες τις διοργανώσεις (Μπραζιλεϊράο, τοπικό πρωτάθλημα Παουλίστα).

Απρόβλεπτη και από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες η Κορίνθιανς, αλλά το ντέρμπι μίσους με την Παλμέιρας είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 4 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x