ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ντεπορτίβο Κάλι – Ντεπορτίβο Περέιρα  

Κολομβία: Ντεπορτίβο Κάλι – Ντεπορτίβο Περέιρα  
Spread the love

Το ματς που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα, βρίσκοντας τη Ντεπορτίβο Κάλι στην 16η θέση με 10 βαθμούς, πέντε λιγότερους από την 6η στον βαθμολογικό πίνακα, Ντεπορτίβο Περέιρα.

Ισοπαλία με 1-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της πρωταθλήτριας Ντεπόρτες Τολίμα, με τη Ντεπορτίβο Κάλι να ισοφαρίζει στο εξηκοστό πρώτο λεπτό και να βρίσκεται πλέον στην 16η θέση και στο -4 από την πρώτη οκτάδα. Επιτυχία επίσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό το αποτέλεσμα, ειδικά από την στιγμή που η Ντεπορτίβο Κάλι έφυγε με βαθμό από την έδρα της πρωταθλήτριας Κολομβίας, ειδικότερα όταν είχαν προηγηθεί τρία συνεχόμενα ντέρμπι μίσους με την συμπολίτισσα Αμέρικα. Πιο συγκεκριμένα, δύο για το κύπελλο, με τη Ντεπορτίβο Κάλι να πανηγυρίζει την πρόκριση στα ημιτελικά, με το 2-2 στην έδρα της Αμέρικα και το 1-0 ακολούθως στον επαναληπτικό στο γήπεδο της, ενώ ήττα με 0-1 ενδιάμεσα αυτών, στην εντός έδρας μονομαχία τους για το πρωτάθλημα. Τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες για τη Ντεπορτίβο Κάλι, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο στόπερ Μαρσίγια.

Κάτι ανάλογο και για τη Ντεπορτίβο Περέιρα, η οποία έρχεται από εκτός έδρας βαθμό στο πρωτάθλημα και πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα, ισοπαλία με 1-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Λα Εκιδάδ, σε ένα ματς μάλιστα, στο οποίο είδε την αντίπαλο της να ισοφαρίζει τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Μεγάλη επιτυχία επίσης η δραματική πρόκριση της στα ημιτελικά του κυπέλλου, έστω και αν χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι με τη Ντεπορτίβο Πάστο. Ήττα με 2-3 στην πρώτη μονομαχία τους στην έδρα της Ντεπορτίβο Πάστο, ενώ επικράτηση με 2-1 στον επαναληπτικό στο γήπεδο της, με απαραίτητη σημείωση, πως στα προημιτελικά του κυπέλλου δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ. Τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα για τη Ντεπορτίβο Περέιρα, σε πέντε ματς στο Κλαουσούρα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-1 για τη Ντεπορτίβο Κάλι το 2011, ενώ 2-2 το 2020, σε δύο ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Ντεπορτίβο Περέιρα.

Χωρίς πίεση η Ντεπορτίβο Περέιρα, η οποία όχι μόνο διεκδικεί την είσοδο της στα πλέι οφ, αλλά έχει ξεπεράσει το ταβάνι της και στο κύπελλο όπου βρίσκεται στα ημιτελικά. Παρόλα αυτά, επιλογή μου ο «άσος», εκτιμώντας πως η Ντεπορτίβο Κάλι μετά την «επιβίωση» της στο κύπελλο στα ντέρμπι μίσους με την Αμέρικα και τον βαθμό στην έδρα της πρωταθλήτριας Ντεπόρτες Τολίμα, θα θέλει να σπάσει το ρόδι στο Κλαουσούρα στο γήπεδο της, ώστε να έχει ελπίδες για τα πλέι οφ.

Εκτίμηση:  1

(Visited 24 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x