ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Αμέρικα Μινέιρο – Φλαμένγκο

Βραζιλία: Αμέρικα Μινέιρο – Φλαμένγκο
Spread the love

Στο «Ιντεπεντένσια» του Μπέλο Οριζόντε το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την τοπική Αμέρικα, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 16η θέση και οριακά εκτός της επικίνδυνης ζώνης και την Φλαμένγκο στην 3η και το -12 από την κορυφή, αλλά και με τρεις αγώνες λιγότερους από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μινέιρο.

Αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών για την Αμέρικα, βλέποντας την ομάδα του Μπέλο Οριζόντε να μετράει στο διάστημα αυτό δύο τρίποντα στο «Ιντεπεντένσια», μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-0), σε βάρος της Σεαρά και της Ατλέτικο Παραναένσε και ισάριθμες ισοπαλίες μακριά από αυτό, αμφότερες μάλιστα στο Σάο Πάολο. Πιο συγκεκριμένα, πρώτη εξ αυτών το 1-1 με την Κορίνθιανς και στην συνέχεια το 0-0 της προηγούμενης αγωνιστικής στο «Μορουμπί» με την Σάο Πάολο, με την Αμέρικα Μινέιρο πλέον στην 16η θέση και οριακά όπως προαναφέρθηκε εκτός της επικίνδυνης ζώνης, καθώς υπερτερεί της ισόβαθμης Ζουβεντούδε στην διαφορά τερμάτων. Τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για την Αμέρικα Μινέιρο, σε 11 ματς στο πρωτάθλημα στο «Ιντεπεντένσια», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, 0-1 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Γκρέμιο, με την Φλαμένγκο πλέον στο -12 από την κορυφή, αλλά με άλλοθι για την δις πρωταθλήτρια Βραζιλίας, πως ακολουθούσε ο εντός έδρας ημιτελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες με τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ. Ένας ημιτελικός, στο οποίο η δις πρωταθλήτρια Βραζιλίας επικράτησε 2-0 και πήρε σημαντικό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού που ακολουθεί μεσοβδόμαδα στο Εκουαδόρ. Πέντε νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες για την Φλαμένγκο, σε οκτώ ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το «Μαρακανά», ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο στόπερ Ροντρίγκο Κάιο. Πέρα όμως του Ροντρίγκο Κάιο, αναμένεται να υπάρχουν αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, ενόψει φυσικά του επαναληπτικού με τη Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Φλαμένγκο, το 3-2 του 2011 και το 1-0 του 2016 και μία ισοπαλία, το 2-2 του 2018, σε τρία ματς την τελευταία δεκαετία στο Μπέλο Οριζόντε με την Αμέρικα Μινέιρο.

Αρκετές αλλαγές σήμερα στο βασικό σχήμα της Φλαμένγκο, εκτιμώντας όμως πως ακόμα και τα «δεύτερα» έχουν την δυνατότητα να περάσουν από μια δύσκολη έδρα όπως είναι το Ιντεπεντένσια ή να επικρατήσουν αν προτιμάτε ενός αξιόμαχου αντίπαλου όπως είναι η Αμέρικα Μινέιρο.

Εκτίμηση:  2

(Visited 16 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x