ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ατλέτικο Μινέιρο – Παλμέιρας  

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ατλέτικο Μινέιρο – Παλμέιρας  
Spread the love

Στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε και όχι στο «Ιντεπεντένσια», η δεύτερη μονομαχία ανάμεσα στην Ατλέτικο Μινέιρο και την Παλμέιρας για τα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τις δύο ομάδες να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 0-0 στην προ μίας εβδομάδας πρώτη μονομαχία τους στο Σάο Πάολο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νέας λευκής ισοπαλίας, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Κυρίαρχος η Ατλέτικο Μινέιρο στην έδρα της παθητικής στον πρώτο ημιτελικό Παλμέιρας, με το μεταξύ τους 0-0 να την αδικεί, καθώς είχε αρκετές ευκαιρίες, με σπουδαιότερη φυσικά, το χαμένο πέναλτι του Χουλκ στο τεσσαρακοστό δεύτερο λεπτό.

Δύο νίκες σε βάρος της Ρίβερ Πλέιτ για την Ατλέτικο Μινέιρο στα προημιτελικά, με 1-0 στην πρώτη μονομαχία τους στην Αργεντινή και 3-0 στον επαναληπτικό στο Μπέλο Οριζόντε, με την ομάδα του 58χρονου Κούκα στο κυνήγι τριών τίτλων. Στα ημιτελικά άλλωστε και του κυπέλλου Βραζιλίας, ενώ στην κορυφή του Μπραζιλεϊράο και σε απόσταση οκτώ βαθμών από την σημερινή της αντίπαλο, μετά το 0-0 του Σαββάτου στο Σάο Πάολο με την ομώνυμη ομάδα. Αγώνας δρόμου, για τον επιθετικό Ντιέγκο Κόστα.

Στον αντίποδα, πρόκριση σε βάρος της Σάο Πάολο στα προημιτελικά για την κάτοχο του τροπαίου Παλμέιρας, με την «βερντάο» να φεύγει με ισοπαλία από την πρώτη μονομαχία τους στο «Μορουμπί» και να επικρατεί 3-0 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στο «Αλιάνζ Πάρκε». Βασικός στόχος πλέον, όσο παράξενο και αν ακούγεται, η διατήρηση των κεκτημένων, καθώς στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 2η θέση και το -8 από την σημερινή της αντίπαλο, μετά το 1-2 του Σαββάτου στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Κορίνθιανς. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ημιτελικού.

Προϊστορία: Επτά νίκες για την Ατλέτικο Μινέιρο, προσθέτοντας και το 2-0 του φετινού Μπραζιλεϊράο, μία για την Παλμέιρας και τρείς ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή την στιγμή όχι μόνο στην Βραζιλία, αλλά και σε όλη τη Λατινική Αμερική η Ατλέτικο Μινέιρο, εκτιμώντας, πως αν είναι πιο εύστοχη σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό, θα επικρατήσει σήμερα της Παλμέιρας που δείχνει πως έμεινε από δυνάμεις.

Εκτίμηση:  1

 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x