ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Μπραγκαντίνο – Κορίνθιανς

Βραζιλία: Μπραγκαντίνο – Κορίνθιανς
Spread the love

Γειτονικό μίνι ντέρμπι Παουλίστα, με τις ισόβαθμες Μπραγκαντίνο και Κορίνθιανς, στην 5η και την 6η θέση αντίστοιχα, μάλιστα με ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς προσπαθούν όχι μόνο να διατηρηθούν στην πρώτη εξάδα, αλλά και για το κάτι παραπάνω βαθμολογικά, που θα τους δώσει την απευθείας συμμετοχή στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ήττα με 1-2 για τη Μπραγκαντίνο την προηγούμενη αγωνιστική στο «Μαρακανά» από την Φλουμινένσε, με την οποία «υποχώρησε» στην 5η θέση και το -13 πλέον από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μινέιρο. Ένα αποτέλεσμα πάντως, που δεν έφερε λογικά απογοήτευση, καθώς στο μυαλό ήταν ξεκάθαρο πως υπήρχε ο επαναληπτικός με τη Λιμπερτάδ στην Παραγουάη για τα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Μια αναμέτρηση, στην οποία η Μπραγκαντίνο επικράτησε τελικά 3-1 και βρέθηκε στον τελικό της δεύτερης τη τάξει συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής, εκεί όπου θα έχει «εμφύλιο» με την Ατλέτικο Παραναένσε. Με αρκετές αλλαγές στο ματς με την Φλουμινένσε στο «Μαρακανά» η Μπραγκαντίνο, στο οποίο είδε την αντίπαλο της να κυριαρχεί στο πρώτο ημίχρονο και στο οποίο πέρα των δύο τερμάτων της είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Δυνατό ξεκίνημα ακολούθως στην επανάληψη για τη Μπραγκαντίνο, η οποία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η Φλουμινένσε έβγαλε το πόδι από το γκάζι, πιστεύοντας ίσως πως είχε τελειώσει το ματς, με την ομάδα της Μπραγάνσα να μειώσει το σκορ με εκτός περιοχής σουτ του Χελίνιο στο εξηκοστό λεπτό. Το γκολ αυτό πάντως «ξύπνησε» την Φλουμινένσε, η οποία πήρε στο τελευταίο ημίωρο και πάλι τα ηνία του ματς και η οποία είχε πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Δύο νίκες, έξι ισοπαλίες και δύο ήττες για τη Μπραγκαντίνο, σε 10 ματς στο πρωτάθλημα στη Μπραγάνσα, ενώ χωρίς σημαντικά ενόψει της αναμέτρησης με την Κορίνθιανς.

Στην άλλη πλευρά, τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες για την Κορίνθιανς μέχρι το εντός έδρας  ντέρμπι μίσους της προηγούμενης αγωνιστικής με την Παλμέιρας, εκεί πάντως, όπου η «τιμάο» επικράτησε 2-1 και ανέβηκε αθόρυβα στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μπροστά στο σκορ η Κορίνθιανς στο ντέρμπι με την Παλμέιρας στο εικοστό λεπτό, με εντός περιοχής διαγώνιο βολέ του Ρότζερ Γκέντες, με το 1-1 όμως από την «βερντάο», κόντρα στην ροή του αγώνα, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45΄). Ανώτερη πάντως στην επανάληψη η Κορίνθιανς, φτάνοντας δίκαια στο 2-1 με εντυπωσιακό, εντός περιοχής διαγώνιο σουτ του Ρότζερ Γκέντες, έξι λεπτά πριν το φινάλε. Πέντε νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μία ήττα για την Κορίνθιανς, σε 11 ματς στο Μπραζιλεϊράο μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της αναμέτρησης με τη Μπραγκαντίνο.

Προϊστορία: Δύο νίκες για τη Μπραγκαντίνο, ισάριθμες για την Κορίνθιανς και τέσσερις ισοπαλίες, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ναμπιζάο» της Μπραγάνσα, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Μεθυσμένη πολιτεία η Μπραγάνσα, εκτιμώντας όμως πως η Μπραγκαντίνο ακόμα και αν γίνουν αλλαγές, για να αποφορτιστούν όσοι αγωνίστηκαν στον επαναληπτικό με τη Λιμπερτάδ, μπορεί να είναι ανταγωνιστική της απρόβλεπτης Κορίνθιανς.

Εκτίμηση:  G/G

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x