ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Κολομβία – Βραζιλία

Προκριματικά Μουντιάλ: Κολομβία – Βραζιλία
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Μετροπολιτάνο» της Μπαρανκίγια, με την Κολομβία να δίνει μεγάλη μάχη για την απευθείας πρόκριση με το Εκουαδόρ και την Ουρουγουάη, θέλοντας ταυτόχρονα να βάλει τέλος στο σερί της Βραζιλίας, η οποία από την πλευρά της θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στο απόλυτο στα προκριματικά.

Λευκή ισοπαλία μεσοβδόμαδα στο Μοντεβιδέο με την Ουρουγουάη, με την Κολομβία ευχαριστημένη, τουλάχιστον βάσει εικόνας, από τη μοιρασιά των βαθμών και στην 5η θέση πλέον και το -2 τόσο από την αντίπαλο της όσο και την ομάδα του Εκουαδόρ. Ένα ματς στο οποίο κορυφαίος ήταν ο γκολκίπερ Οσπίνα  και στο οποίο μάλιστα, η Κολομβία θα μπορούσε να είχε «τιμωρήσει» την εκνευριστική αστοχία της αντιπάλου της, αν στο εβδομηκοστό λεπτό ο επιθετικός της Αταλάντα, Ζαπάτα, δεν έχανε κραυγαλέα ευκαιρία στη μοναδική της αντεπίθεση σε όλο τον αγώνα. Δικαιολογημένα πάντως τα παράπονα της Ουρουγουάης για πέναλτι που δεν της δόθηκε στο ξεκίνημα της φάσης, πριν ο Ζαπάτα βρεθεί πρόσωπο με την εστία των γηπεδούχων, αλλά και για το γκολ που ακυρώθηκε στον Σουάρες στο εικοστό λεπτό. Τιμωρημένος επίσης για σήμερα, ο μέσος της Γιουβέντους, Κουαδράδο.

Στον αντίποδα, εννέα νίκες σε ισάριθμα ματς στα προκριματικά για την Βραζιλία, μετά και το 3-1 μεσοβδόμαδα στο «Ολίμπικο» του Καράκας σε βάρος της Βενεζουέλας, θυμίζοντας βέβαια, πως το εντός έδρας ντέρμπι με την Αργεντινή διακόπηκε νωρίς και αναμένεται να το κερδίσει η «μεγάλη» αντίπαλος της στα χαρτιά. Πίσω στο σκορ η Βραζιλία στο ματς στο Καράκας στο έντεκα, βλέποντας όμως στην συνέχεια να κυριαρχεί κατά κράτος, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και ένα οριζόντιο δοκάρι, πριν ο Μαρκίνιος ισοφαρίσει με κοντινή κεφαλιά στο εβδομηκοστό πρώτο λεπτό. Το 2-1 στην συνέχεια στο ογδόντα πέντε, από πέναλτι του Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα, ενώ το κερασάκι στην τούρτα με κοντινό πλασέ του επιθετικού του Άγιαξ, Άντονι, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Ισοπαλία με 1-1 το 2017, στο μοναδικό ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία στα πλαίσια προκριματικών Μουντιάλ, με γηπεδούχο την Κολομβία.

Ασταμάτητη η Βραζιλία στα προκριματικά, με την σκληροτράχηλη Κολομβία όμως να είναι ικανή και η μόνη ίσως μετά την Αργεντινή που μπορεί να βάλει τέλος στο απόλυτο της «σελεσάο».

Εκτίμηση:  G/G

 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x