ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Αλβανία – Πολωνία (9ος όμιλος)  

Προκριματικά Μουντιάλ: Αλβανία – Πολωνία (9ος όμιλος)  
Spread the love

Τρεις αγωνιστικές για το φινάλε στον 9ο όμιλο, στον οποίο η Αγγλία έχει επιβεβαιώσει όπως αναμενόταν τον τίτλο του φαβορί και στον οποίο η Αλβανία και η Πολωνία δίνουν σήμερα στα Τίρανα «τελικό» για την 2η θέση.

Σπουδαίο 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική στην «Πούσκας Αρένα» σε βάρος της Ουγγαρίας, σε ένα ματς στο οποίο η Αλβανία «καθάρισε» τους γηπεδούχους, με ένα εντός περιοχής, διαγώνιο σουτ του επιθετικού της Σαουθάμπτον, Μπρόγια, στο εβδομηκοστό ένατο λεπτό. Πιο απειλητική νωρίτερα πάντως η Αλβανία, έχοντας τις περισσότερες ευκαιρίες στο συγκεκριμένο ματς, έστω και αν η Ουγγαρία είχε δοκάρι, λίγο πριν ο Μπρόγια βρει τον δρόμο για τα δίχτυα. Τιμωρημένος για σήμερα, ο μέσος της Κονιασπόρ, Τσεκίσι.

Στην άλλη πλευρά, κανένα απολύτως πρόβλημα για την Πολωνία φιλοξενώντας το Σαν Μαρίνο, καθώς η ομάδα του Πάουλο Σόουζα επικράτησε 5-0 και διατηρήθηκε στην 3η θέση και το -1 από την σημερινή της αντίπαλο. Τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ και ένα αυτογκόλ διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα αυτό, με την Πολωνία να ψάχνει σήμερα το «διπλό» που θα την φέρει ουσιαστικά αγκαλιά με τα μπαράζ, καθώς όχι μόνο θα περάσει στην 2η θέση, αλλά και γιατί την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενεί την Ανδόρα, την ώρα που η Αλβανία θα δοκιμάζεται στην Αγγλία. Τιμωρημένος για σήμερα, ο μέσος της Τορίνο, Λινέτι.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο επίσημο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Αλβανία. Πηγαίνοντας πιο πίσω, πέρα της δεκαετίας, η Πολωνία έχει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς προκριματικών την δεκαετία του 80, με 1-0 το 1985 και 2-1 το 1989.

Με δεδομένο πως την επόμενη αγωνιστική η Αλβανία θα δοκιμαστεί στην Αγγλία και η Πολωνία θα φιλοξενήσει την Ανδόρα, η ισοπαλία δεν είναι καλό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, αν υποθέσουμε φυσικά πως οι φιλοξενούμενοι είναι το φαβορί στο σετ τεων τιμών. Συνεπώς, επιλογή μου το «διπλό», με το σκεπτικό πως η Πολωνία θα βρει χώρους καθώς η Αλβανία αν θέλει την 2η θέση θα πρέπει να ρισκάρει.

Εκτίμηση:  2

 

 

(Visited 26 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x