ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Βολιβία – Παραγουάη

Προκριματικά Μουντιάλ: Βολιβία – Παραγουάη
Spread the love

Στο «Ερνάντο Σίλες» της Λα Παζ, το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, το οποίο μάλιστα έχει χαρακτήρα «τελικού» τόσο για την Βολιβία, η οποία θέλει να εξαντλήσει τις λιγοστές ελπίδες που υπάρχουν, όσο και για την Παραγουάη που είναι στην 6η θέση και δεν έχει περιθώρια απώλειας βαθμών.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 5η θέση θα πάει σε μπαράζ. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Επικράτηση με 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας το Περού, με την Βολιβία όχι μόνο να πανηγυρίζει την δεύτερη της νίκη στα προκριματικά, αλλά να αναπτερώνει ταυτόχρονα τις λιγοστές ελπίδες που υπάρχουν για την πρόκριση. Με νέα νίκη μάλιστα θα φτάσει τους 12 βαθμούς και μειώσει ακόμα περισσότερο την απόσταση που την χωρίζει από την πρώτη πεντάδα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, το σημερινό ματς θα είναι ουσιαστικά και η «ταφόπλακα» σε αυτά τα προκριματικά. Πιο απειλητική και με περισσότερες ευκαιρίες η ομάδα του Περού στο μεταξύ τους ματς, στο οποίο όμως η Βολιβία πλησίασε αρχικά στο 1-0 στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου και στο οποίο «τιμώρησε» τελικά τους άστοχους «Ίνκας», με ένα εκτός περιοχής σουτ του Βάκα, οκτώ λεπτά πριν το φινάλε. Τιμωρημένοι για σήμερα, ο στόπερ Χουσίνο και ο μέσος Βάκα.

Στην αντίπερα όχθη, κατώτερη του αναμενόμενου η Παραγουάη στο ματς της περασμένης εβδομάδας στην Χιλή και απόλυτα δικαιολογημένη η ήττα της με 0-2, η οποία έβαλε τέλος ταυτόχρονα σε ένα μικρό σερί που είχε προηγηθεί. Το θετικό πάντως, πως βρίσκεται στην 6η θέση στο -4 από την πρώτη τετράδα και το -3 μόλις από την 5η στον βαθμολογικό πίνακα Κολομβία, ελπίζοντας πως με τρίποντο σήμερα θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο τα εισιτήρια της απευθείας πρόκρισης ή στην χειρότερη των περιπτώσεων το μπαράζ. Ούτε μία ουσιαστική ευκαιρία από την Παραγουάη στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στο Σαντιάγκο με την Χιλή, με το γκολ από την αντίπαλο της να φαίνεται πως ήταν θέμα χρόνου, κάτι που έγινε τελικά στο εξήντα οκτώ. Λευκή πετσέτα μάλιστα από την Παραγουάη στο δεύτερο γκολ της Χιλής, τέσσερα λεπτά αργότερα. Τιμωρημένος για σήμερα, ο μέσος της Βαλένθια, Αλντερέτε.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Βολιβία, σε ισάριθμα ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Παραγουάη, με 3-1 το 2012 και 1-0 το 2016.

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, μιλώντας για μονομαχία δύο απρόβλεπτων και ταυτόχρονα με μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο ομάδων, παρά το γεγονός πως η προϊστορία αλλά και το μεγάλο υψόμετρο δίνουν ένα πολύ ελαφρύ προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Εκτίμηση:  G/G

 

 

(Visited 38 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x