ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ:  Κολομβία – Εκουαδόρ

Προκριματικά Μουντιάλ:  Κολομβία – Εκουαδόρ
Spread the love

Σπουδαίο ματς στο «Μετροπολιτάνο» της Μπαρανκίγια, με την 5η στον βαθμολογικό πίνακα Κολομβία, να φιλοξενεί την 3η του προκριματικού ομίλου ομάδα του Εκουαδόρ, με τη μεταξύ τους μονομαχία να μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και «τελικός» για ένα εκ των εισιτηρίων που οδηγούν απευθείας στο Μουντιάλ.

Δύο συνεχόμενες λευκές ισοπαλίες για την Κολομβία, η οποία έμεινε όρθια αρχικά στο Μοντεβιδέο και τη μονομαχία της με την Ουρουγουάη και στην συνέχεια, την προηγούμενη αγωνιστική, έγινε η πρώτη ομάδα που έκοψε βαθμούς στην πρωτοπόρο του ομίλου Βραζιλία. Στην 5η θέση πλέον και σε απόσταση ενός μόλις βαθμού από το Εκουαδόρ και την Ουρουγουάη, ψάχνοντας το τρίποντο που πολύ πιθανό να την φέρει στην 3η, αν η Ουρουγουάη δεν φύγει με «διπλό» λίγες ώρες αργότερα από την Βραζιλία. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο ματς με την Βραζιλία, περισσότερες πάντως και πιο σημαντικές για την «σελεσάο», με το 0-0 όμως να παραμένει παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, οι οποίες είχαν κορυφαίους τους γκολκίπερ τους. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, πραγματική «μαχαιριά» το 1-2 της προηγούμενης αγωνιστικής στο Καράκας από την Βενεζουέλα, καθώς είναι μια ήττα που όχι μόνο θα ακολουθεί το Εκουαδόρ στα επόμενα ματς, αλλά πολύ πιθανό να του κοστίσει και την πρόκριση, αν τελικά η ομάδα του 59χρονου Αργεντινού Γκουστάβο Αλφάρο δεν τα καταφέρει. Σε ρηχά νερά το Εκουαδόρ στο πρώτο ημίχρονο του ματς στην Βενεζουέλα, παρά την κρισιμότητα που είχε η συγκεκριμένη αναμέτρηση, καταφέρνοντας πάντως να ανοίξει το σκορ, κόντρα στην ροή του αγώνα, με πέναλτι του Ένερ Βαλένσια στο τριακοστό έβδομο λεπτό. Παρόλα αυτά, το 1-1 από την Βενεζουέλα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ η ανατροπή ακολούθως από τους γηπεδούχους στο εξήντα τέσσερα, με το Εκουαδόρ να μη μπορεί να σώσει στην συνέχεια τουλάχιστον τον βαθμό, παρά το γεγονός πως κυριάρχησε στο τελευταίο εικοσάλεπτο, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες και ένα δοκάρι. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Κολομβία, σε ισάριθμα ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας το Εκουαδόρ, με 1-0 το 2013 και 3-1 το 2016.

Μεγαλύτερη η πίεση στην πλευρά του Εκουαδόρ, κατά την προσωπική μου γνώμη, ειδικά από την στιγμή που δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο στην Βενεζουέλα, στο θεωρητικά πιο βατό εκτός έδρας ματς που είχε μέχρι το φινάλε στα προκριματικά, ειδικότερα όταν για να αξιώνει κάποια ομάδα την πρόκριση θα πρέπει να πάρει και κάποια «διπλά». Επιπλέον, πέρα του παράγοντα έδρα, o οποίος με οδηγεί στον «άσο», πιστεύω πως η Κολομβία θα ψάξει και για μια άτυπη ρεβάνς, για το βαρύτατο 1-6 στην έδρα του Εκουαδόρ, στην προηγούμενη μονομαχία τους σε αυτά τα προκριματικά.

Εκτίμηση:  1

 

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x