ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Κολόν – Ταγέρες  

Αργεντινή: Κολόν – Ταγέρες  
Spread the love

Με στόχο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την βαθμολογική της θέση η Κολόν, την στιγμή που η Ταγέρες ψάχνει το τρίποντο που πολύ πιθανό να την φέρει στην κορυφή, ανάλογα φυσικά και με το αποτέλεσμα του ντέρμπι λίγες ώρες αργότερα ανάμεσα στην πρωτοπόρο Ρίβερ Πλέιτ και την Σαν Λορέντζο.

Επικράτηση με 2-1 για την Κολόν την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Σαν Λορέντζο, βλέποντας την ομάδα της Σάντα Φε όχι μόνο να ανεβαίνει στην 10η θέση, αλλά να επιστρέφει ταυτόχρονα στα τρίποντα μετά από τρεις αγωνιστικές. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο ματς στην έδρα της Σαν Λορέντζο, με την πιο αποτελεσματική όμως Κολόν, να φτάνει στο 1-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με κοντινή κεφαλιά του Γκολτζ και στο 2-0 με εκτός περιοχής σουτ του Μέσα στο εξηκοστό τέταρτο λεπτό. Χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο μάλιστα η Κολόν στην συνέχεια, παρά τη μείωση του σκορ από την Σαν Λορέντζο, στο εβδομηκοστό δεύτερο λεπτό. Τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μία ήττα για την Κολόν, σε επτά ματς στο «κοιμητήριο των ελεφάντων» της Σάντα Φε στη Λίγκα Προφεσιονάλ, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Ατλέτικο Τουκουμάν, με το οποίο η Ταγέρες διατηρήθηκε στην 2η θέση και το -1 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ρίβερ Πλέιτ. Ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές στο ματς με την Ατλέτικο Τουκουμάν, περισσότερες πάντως και πιο σημαντικές για την Ταγέρες, η οποία άνοιξε τελικά το σκορ στο εξήντα εννέα, με περίτεχνη κεφαλιά του Τενάγλια από το ύψος περίπου του πέναλτι. Το 1-0 έβαλε το νερό στο αυλάκι και έδιωξε την πίεση από την Ταγέρες, η οποία «καθάρισε» ουσιαστικά με το κοντινό πλασέ του Σάντος στο εβδομήντα έξι. Τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες για την Ταγέρες, σε οκτώ ματς στη Λίγκα Προφεσιονάλ μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα ο αριστερός μπακ Ντίας.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Κολόν, το 1-0 του 2016, δύο για την Ταγέρες, το 2-0 του 2017 και το 2-1 του 2020 και μία ισοπαλία, το 1-1 στα προημιτελικά της περσινής Λίγκα Προφεσιονάλ, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην Σάντα Φε. Άξιο αναφοράς, πως μετά το περσινό 1-1, ακολούθησε η διαδικασία, όπου την πρόκριση πανηγύρισε η Κολόν, η οποία μάλιστα κατέκτησε αργότερα και το τρόπαιο.

Πολύ σκληρός αντίπαλος η Κολόν στο «σπίτι» της, σημειώνοντας πάντως, πως δεν έχει την σταθερότητα της ομάδας που κατέκτησε την περσινή Λίγκα Προφεσιονάλ, με την Ταγέρες να είναι «υποχρεωμένη» να κερδίσει το σημερινό ματς, ώστε να πάει με άλλο αέρα στο εντός έδρας ντέρμπι κορυφής της επόμενης αγωνιστικής με την Ρίβερ Πλέιτ.

Εκτίμηση:  2

 

 

(Visited 25 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x