ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Βραζιλίας: Ατλέτικο Μινέιρο – Φορταλέζα   

Κύπελλο Βραζιλίας: Ατλέτικο Μινέιρο – Φορταλέζα   
Spread the love

Η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα ημιτελικά του κυπέλλου, με τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στο «Καστελάο» της Φορταλέζα. Την ίδια ώρα, η Ατλέτικο Παραναένσε και η πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Φλαμένγκο, διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην «Αρένα Ντα Μπαϊσάντα».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα ημιτελικά του κυπέλλου Βραζιλίας δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά και τον επαναληπτικό ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Δύο νίκες σε βάρος της Φλουμινένσε στα προημιτελικά για την Ατλέτικο Μινέιρο, η οποία επικράτησε αρχικά 2-1 στο «Μαρακανά» και 1-0 στην συνέχεια στον επαναληπτικό στο Μπέλο Οριζόντε. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ήττα με 1-2 την Κυριακή που μας πέρασε στην Γκοϊανία από την τοπική Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, με την διαφορά της πλέον από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Φλαμένγκο στους 10 βαθμούς, με την πρωταθλήτρια Βραζιλίας όμως και με δύο ματς λιγότερα.

Στην άλλη πλευρά, επιτυχία και μόνο, όσο κλισέ και αν ακούγεται, η παρουσία της Φορταλέζα στα ημιτελικά του κυπέλλου, η οποία παίρνει μεγαλύτερη διάσταση από την στιγμή που ξεπέρασε στον προηγούμενο γύρο το εμπόδιο της «μεγάλης» Σάο Πάολο. Πιο συγκεκριμένα, δραματικό 2-2 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Μορουμπί», όπου κατάφερε να ισοφαρίσει ενώ μέχρι το ογδοηκοστό τέταρτο λεπτό ήταν 0-2 πίσω στο σκορ, ενώ 3-1 ακολούθως στον επαναληπτικό στο «Καστελάο». Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το 2-1 της Κυριακής για το πρωτάθλημα στην έδρα της ουραγού και καταδικασμένης Σαπεκοένσε, όπου πανηγύρισε το τρίποντο με πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και βρέθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-0 για την Ατλέτικο Μινέιρο το 2020, 2-1 για την Φορταλέζα στο ματς του φετινού πρωταθλήματος, ενώ 2-2 το 2019, στις τρεις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Μπέλο Οριζόντε.

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού ημιτελικού για την Ατλέτικο Μινέιρο, σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών, ειδικά από την στιγμή που υπάρχει η επικίνδυνη Φορταλέζα, η οποία όχι μόνο δεν έχει πίεση, αλλά είναι ταυτόχρονα η ομάδα που την έχει υποχρεώσει στη μοναδική της εντός έδρας ήττα σε όλες τις διοργανώσεις.

Εκτίμηση:  Over 2,5

 

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x