ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Κολομβίας: Ατλέτικο Νασιονάλ – Ντεπορτίβο Κάλι

Κύπελλο Κολομβίας: Ατλέτικο Νασιονάλ – Ντεπορτίβο Κάλι
Spread the love

Στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν ο επαναληπτικός για τα ημιτελικά του κυπέλλου ανάμεσα στην Ατλέτικο Νασιονάλ και τη Ντεπορτίβο Κάλι, οι οποίες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 2-2 από την πρώτη τους μονομαχία στην έδρα των φιλοξενούμενων.     

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα ημιτελικά του κυπέλλου Κολομβίας δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νέας ισοπαλίας με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Στον τελικό επίσης από χθες η Ντεπορτίβο Περέιρα, η οποία πραγματοποίησε την έκπληξη και η οποία πανηγύρισε την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι σε βάρος της πρωταθλήτριας Ντεπόρτες Τολίμα. Προβάδισμα δύο τερμάτων στο τριάντα πέντε στον πρώτο ημιτελικό για τη Ντεπορτίβο Κάλι, με την Ατλέτικο Νασιονάλ όμως να δείχνει χαρακτήρα, μειώνοντας αρχικά στο εβδομήντα τρία, ισοφαρίζοντας ακολούθως στο ογδοηκοστό πέμπτο λεπτό.

Πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι για την Ατλέτικο Νασιονάλ στα προημιτελικά σε βάρος της Σάντα Φε, μετά το 1-2 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά και την επικράτηση της με 1-0 στην κανονική διάρκεια του επαναληπτικού στο Μεντεγίν. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το 1-1 στο εντός έδρας ντέρμπι μίσους για το πρωτάθλημα με την συμπολίτισσα Μεντεγίν, ενώ στην κορυφή του Κλαουσούρα και στο +4 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα, Μιγιονάριος.

Στην άλλη πλευρά, σπουδαία επιτυχία σίγουρα για τη Ντεπορτίβο Κάλι η πρόκριση της στα προημιτελικά σε βάρος της Αμέρικα (2-2, 1-0), τόσο αγωνιστικά όσο φυσικά και σε θέμα γοήτρου, από την στιγμή που ξεπέρασε το εμπόδιο της «μισητής» της συμπολίτισσας. Όσον αφορά το πρωτάθλημα πάντως, στην 11η θέση και το -3 από την πρώτη οκτάδα, μετά το 1-1 στο εκτός έδρας ντέρμπι της Κυριακής με την Αμέρικα, με τη Ντεπορτίβο Κάλι σε περιπέτειες καθώς κινδυνεύει να μείνει εκτός πλέι οφ.

Προϊστορία: Δεκατρείς νίκες για την Ατλέτικο Νασιονάλ, δύο για τη Ντεπορτίβο Κάλι και πέντε ισοπαλίες, στις 20 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Σούπερ Καπ).

Επιλογή ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, την αποτελεσματικότητα της Ατλέτικο Νασιονάλ στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», αλλά και την καλή προϊστορία που έχει την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Ντεπορτίβο Κάλι. Δεκατρείς νίκες άλλωστε και μόλις δύο ήττες σε σύνολο όπως προαναφέρθηκε 20 αγώνων, είναι πολύ καλός απολογισμός.

Εκτίμηση:  1

(Visited 16 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x