ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Καναδάς – Κόστα Ρίκα

Προκριματικά Μουντιάλ: Καναδάς – Κόστα Ρίκα
Spread the love

Στο «Κομονγουέλθ Στάντιουμ» του Έντμοντον το σπουδαίο βαθμολογικά ματς ανάμεσα στον Καναδά και την Κόστα Ρίκα, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν τη νίκη που θα τους εδραιώσει στην πρώτη τριάδα, την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν θα θέλουν λογικά να χάσουν την επαφή τους με τις ομάδες που οδηγούν τον όμιλο.  

Αξίζει να σημειωθεί, πως την απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ παίρνουν οι τρεις πρώτες ομάδες του ομίλου, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 4η θέση θα πάει σε μπαράζ. Στην κορυφή προς ώρας το Μεξικό με 14 βαθμούς, στην 2η με τρεις λιγότερους η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, στην 3η με 10 αυτή του Καναδά, ενώ στην 4η με οκτώ ο Παναμάς. Στην 6η θέση η Κόστα Ρίκα με έξι, ένας λιγότερος για την Τζαμάικα και το Ελ Σαλβαδόρ, ενώ ουραγός με μόλις τρεις και ταυτόχρονα μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στα προκριματικά η Ονδούρα.

Επιβλητικό 4-1 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας τον Παναμά, με την ομάδα του Καναδά όχι μόνο στην 3η θέση, πίσω από τα θεωρητικά φαβορί του ομίλου, το Μεξικό και τις ΗΠΑ, αλλά αήττητη ταυτόχρονα μετά από έξι αγωνιστικές, έχοντας βγάλει μάλιστα ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Του λόγου το αληθές, πως η ομάδα του 46χρονου Άγγλου, Τζον Χέρντμαν, είχε φύγει νωρίτερα με τον βαθμό της ισοπαλίας από τις ΗΠΑ (1-1), το Μεξικό (1-1) και την Τζαμάικα (0-0). Στον αντίποδα, «θύμα» ανατροπής η Κόστα Ρίκα την προηγούμενη αγωνιστική στο Κολόμπους, καθώς αιφνιδίασε αρχικά την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στο πρώτο μόλις λεπτό, ηττήθηκε 1-2. Μόλις μία νίκη επίσης στον όμιλο, το 2-1 φιλοξενώντας το Ελ Σαλβαδόρ, όπου πραγματοποίησε μάλιστα την ανατροπή, ενώ πολύ σπουδαία για την Κόστα Ρίκα τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας ματς που ακολουθούν, με την ουραγό Ονδούρα και τον Παναμά.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο επίσημο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο αυτή του Καναδά.

Σε καλή κατάσταση η ομάδα του Καναδά, η οποία είναι «υποχρεωμένη» όχι μόνο να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να επικρατήσει της απρόβλεπτης Κόστα Ρίκα, αλλά κερδίζοντας το σημερινό κρίσιμο βαθμολογικά ματς να δώσει αξία στα επιτυχημένα αποτελέσματα που πήρε στις ΗΠΑ και το Μεξικό.

Εκτίμηση:  1

(Visited 7 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x