ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Ουρουγουάη – Αργεντινή

Προκριματικά Μουντιάλ: Ουρουγουάη – Αργεντινή
Spread the love

Στο «Καμπεόν Ντελ Σίγλο» του Μοντεβιδέο το ντέρμπι ανάμεσα στην Ουρουγουάη και την Αργεντινή, με το οποίο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στον προκριματικό όμιλο της Νότιας Αμερικής.

Αξίζει να σημειωθεί, πως την απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 5η θέση θα πάει σε μπαράζ. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Βαρύ 1-4 την προηγούμενη αγωνιστική για την Ουρουγουάη στην Βραζιλία, με την ομάδα του 74χρονου Όσκαρ Ταμπάρες στην 6η θέση πλέον, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα. Πολύ κρίσιμο βαθμολογικά το σημερινό ντέρμπι, με την Ουρουγουάη πάντως, βλέποντας το σχετικά βατό πρόγραμμα που ακολουθεί, να είναι ευχαριστημένη, στην χειρότερη των περιπτώσεων και με την ισοπαλία. Δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια στην συνέχεια για την Ουρουγουάη, με την Βολιβία και τη «μισητή» Παραγουάη, οι οποίες όμως μετά τις χθεσινές τους ήττες βγήκαν εκτός μάχης, ενώ ισάριθμα ματς στην συνέχεια στο Μοντεβιδέο με την ουραγό Βενεζουέλα και το Περού. Τιμωρημένοι ο στόπερ Κοάτες και ο μέσος Βαλβέρδε, ενώ εκτός αποστολής επίσης λόγω προβλημάτων ο αριστερός μπακ Βίνια, ο δεξιός ακραίος αμυντικός Κάσερες και ο επιθετικός Καβάνι. Αγώνας δρόμου επίσης, αλλά λογικά δεν προλαβαίνουν ούτε οι μέσοι Ντε Λα Κρουζ και Ντε Αρασκαέτα.

Στην άλλη πλευρά, αγχωτικό 1-0 φιλοξενώντας το Περού, καθώς οι «Ίνκας» είχαν χαμένο πέναλτι στο εξήντα πέντε και φυσικά τη μεγάλη ευκαιρία να «απαντήσουν» στο τέρμα του Λαουτάρο Μαρτίνες (43΄), με την Αργεντινή να συνεχίζει το κυνήγι της 1ης θέσης και της Βραζιλίας. Εννέα οι βαθμοί που την χωρίζουν από την πρωτοπόρο του ομίλου Βραζιλία, αλλά αναμένεται να πάρει στα χαρτιά το μεταξύ τους ντέρμπι που διακόπηκε, ενώ φιλοξενεί την «σελεσάο» την επόμενη αγωνιστική στο «Μπισεντενάριο» του Σαν Χουάν. Χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει του σημερινού ντέρμπι.

Προϊστορία: Επικράτηση με 3-2 για την Ουρουγουάη το 2013 και 0-0 το 2017, σε δύο ματς προκριματικών Μουντιάλ την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Αργεντινή.

Απρόβλεπτη ως ομάδα και με προβλήματα απουσιών η Ουρουγουάη, με την κυνική Αργεντινή να έχει την ευκαιρία όχι μόνο να πάρει ένα «διπλό» γοήτρου στο Μοντεβιδέο, αλλά να δώσει ταυτόχρονα και συνέχεια στο σερί που έχει μετά τον τελικό του πρόσφατου Κόπα Αμέρικα με την Βραζιλία.

Εκτίμηση:  2

 

 

(Visited 19 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x