ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Γιουρόπα Λιγκ: Μίντιλαντ – Μπράγκα (6ος όμιλος)

Γιουρόπα Λιγκ: Μίντιλαντ – Μπράγκα (6ος όμιλος)
Spread the love

Η προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα, με ξεχωριστό ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, καθώς η Μίντιλαντ προσπαθεί να ψάξει κάτι παραπάνω από την 3η θέση, την στιγμή που με νίκη η Μπράγκα θα διατηρήσει την 1η θέση και θα έχει αβαντάζ στο φινάλε στη μονομαχία της στο «Μουνισιπάλ» με τον Ερυθρό Αστέρα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες των ισάριθμων γκρουπ παίρνουν την πρόκριση για τους «16» του Γιουρόπα, ενώ οι δεύτερες, θα παίξουν μπαράζ με τις τρίτες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ομάδες επίσης που θα τερματίσουν στην 3η θέση, θα παίξουν μπαράζ με τις δεύτερες του Κόνφερενς Λιγκ για διεκδικήσουν την πρόκριση τους στους «16» της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ενώ οι τέταρτες μένουν με άδεια χέρια και γνωρίζουν φυσικά τον αποκλεισμό. Σε περίπτωση ισοβαθμίας πρώτο κριτήριο είναι τα μεταξύ των ομάδων ματς, μετά η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση στις αναμετρήσεις τους. Τέταρτο κριτήριο στην συνέχεια είναι η συνολική διαφορά τερμάτων, πέμπτο η καλύτερη επίθεση, έκτο τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ, ακολούθως οι περισσότερες νίκες και τα πιο πολλά «διπλά».

Επικράτηση με 1-0 την προηγούμενη αγωνιστική στο Βελιγράδι και τη μονομαχία της με τον Ερυθρό Αστέρα, βλέποντας τη Μίντιλαντ όχι μόνο να «σπάει» το ρόδι στον όμιλο, αλλά να βρίσκεται πλέον στο -2 από τους Σέρβους και φτάνοντας τους πέντε βαθμούς να διεκδικεί κάτι περισσότερο από την 3η θέση. Πολύ κρίσιμο φυσικά το σημερινό ματς, σημειώνοντας πως την τελευταία αγωνιστική θα δοκιμαστεί στην Βουλγαρία με τη Λουντογκόρετς. Εντός συνόρων επίσης, δύο συνεχόμενες ήττες, μετά και το πρόσφατο 1-2 φιλοξενώντας τη Μπρόντμπι, με τη Μίντιλαντ όμως να παραμένει στην κορυφή και στο +4 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Κοπεγχάγη.

Στην άλλη πλευρά, μεγάλη κερδισμένη της προηγούμενης αγωνιστικής η Μπράγκα, καθώς με το 4-2 στο «Μουνισιπάλ» σε βάρος της Λουντογκόρετς πέρασε στην κορυφή, καθώς εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι από την σημερινή του αντίπαλο. Με νίκη σήμερα, θα διατηρήσει την 1η θέση και θα έχει το αβαντάζ και της ισοπαλίας την τελευταία αγωνιστική στο «Μουνισιπάλ» με τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα θέλει την ίδια ώρα να μην κερδίζουν οι Σέρβοι στο Βελιγράδι τη Λουντογκόρετς. Απώλεια βαθμών στο σημερινό ματς και νίκη ταυτόχρονα του Ερυθρού Αστέρα, θα υποχρεώσει τη Μπράγκα να ψάξει μόνο τη νίκη στη μονομαχία τους την τελευταία αγωνιστική. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα επίσης εντός συνόρων, το επιβλητικό 6-0 του κυπέλλου φιλοξενώντας την Σάντα Κλάρα για τον 4ο γύρο του κυπέλλου.

Προϊστορία: Λευκή ισοπαλία με την Γκιμαράες το 2012, ενώ ήττα με 0-3 από την Σπόρτινγκ, σε δύο ματς στο παρελθόν για τη Μίντιλαντ φιλοξενώντας ομάδες της Πορτογαλίας. Επικράτηση με 4-2 για τη Μπράγκα το 2020 σε βάρος της Μπρόντμπι, στη μοναδική της επίσκεψη στην Δανία.

Τα ρέστα της στο σημερινό ματς η αξιόμαχη Μίντιλαντ, έχοντας απέναντι πάντως μια ομάδα που βγάζει κυνισμό αρκετές φορές σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Δεν θα μπλέξω με σημείο, με ειδικό στοίχημα τερμάτων να είναι η πιο συνετή επιλογή.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 33 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x