ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Τζούνιορ – Ατλέτικο Νασιονάλ  

Κολομβία: Τζούνιορ – Ατλέτικο Νασιονάλ  
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική στον 1ο όμιλο των πλέι οφ του πρωταθλήματος Κλαουσούρα και αδιάφορο θεωρητικά το συγκεκριμένο ματς, καθώς μόνος στόχος για την Τζούνιορ, αν βέβαια υπάρχει, να «κλέψει» το εισιτήριο του Κόπα Λιμπερταδόρες από τη Ντεπορτίβο Κάλι, την στιγμή που η κυπελλούχος Ατλέτικο Νασιονάλ παίζει για το γόητρο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι ομάδες που τερμάτισαν από την 1η ως και την 8η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος βρέθηκαν στα πλέι οφ και σχημάτισαν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών να είναι και το ζευγάρι του διπλού τελικού. Στον τελικό επίσης από χθες περιμένει η Ντεπορτίβο Κάλι, η οποία επικράτησε 2-0 της Τζούνιορ και μία αγωνιστική πριν το φινάλε της φάσης των ομίλων εξασφάλισε την 1η θέση του 1ου γκρουπ και φυσικά την πρόκριση.

Ήττα με 0-2 για την Τζούνιορ το Σάββατο που μας πέρασε στην έδρα της Ντεπορτίβο Κάλι και τέλος στις όποιες ελπίδες υπήρχαν στην ομάδα της Μπαρανκίγια την 1η θέση στον όμιλο και φυσικά την πρόκριση στον τελικό. Μόνος στόχος πλέον πέρα του γοήτρου, αν βέβαια υπάρχει, να «κλέψει» το εισιτήριο του Κόπα Λιμπερταδόρες από τη Ντεπορτίβο Κάλι, αφού βέβαια τονιστεί πως έχει εξασφαλίσει την έξοδο της στο Σουνταμερικάνα. Κάτι δύσκολο πάντως, καθώς για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κερδίσει το σημερινό ματς με την Ατλέτικο Νασιονάλ και να χάσει ταυτόχρονα σήμερα η Ντεπορτίβο Κάλι από την αδιάφορη Περέιρα αλλά και στους δύο τελικούς του πρωταθλήματος. Στην άλλη πλευρά, αποτυχία τόσο στο Κλαουσούρα όσο και στο Απερτούρα για τη «μεγάλη» Ατλέτικο Νασιονάλ, καθώς ενώ τερμάτισε και στα δύο πρωταθλήματα στην 1η θέση της κανονικής τους διάρκειας, στα πλέι οφ απογοήτευσε. Παρηγοριά για την σπουδαία ομάδα του Μεντεγίν και κατά πολλούς την καλύτερη της Κολομβίας, πως κατέκτησε το κύπελλο, καθώς επιβεβαίωσε στον τελικό τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Περέιρα.

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Τζούνιορ, έξι και για την Ατλέτικο Νασιονάλ και οκτώ ισοπαλίες, στις 20 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την ομάδα της Μπαρανκίγια, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Στόχος το Κόπα Λιμπερταδόρες για την Τζούνιορ, αλλά περισσότερο φιλολογικός, καθώς πολύ δύσκολα θα κάνει τρεις ήττες η φορμαρισμένη Ντεπορτίβο Κάλι. Συνεπώς, το γόητρο θα είναι αυτό που θα θέλουν να σώσουν σήμερα τόσο η σκληροτράχηλη Τζούνιορ όσο και η κυπελλούχος Ατλέτικο Νασιονάλ.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 256 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x