ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Τοντέλα – Ζιλ Βισέντε

Πορτογαλία: Τοντέλα – Ζιλ Βισέντε
Spread the love

Το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, βρίσκοντας την Τοντέλα στην 15η θέση και το +1 από την γραμμή των μπαράζ παραμονής και την Ζιλ Βισέντε στην 8η και το -5 από την πρώτη πεντάδα.

Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα στο πρωτάθλημα για την Τοντέλα, το προ δέκα περίπου ημερών 0-1 φιλοξενώντας την Πάσος Φερέιρα, με το οποίο «υποχώρησε» στην 15η θέση και σε απόσταση πλέον ενός μόλις βαθμού από την γραμμή των μπαράζ παραμονής. Άξιο αναφοράς μάλιστα, πως είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα που δεν έχει ακόμα ισοπαλία, καθώς μετράει τέσσερις νίκες και δέκα ήττες, σε 14 συνολικά ματς. Πέρα του πρωταθλήματος πάντως, επιτυχία σίγουρα το εντός 3-1 που ακολούθησε για το κύπελλο στη νοκ άουτ μονομαχία της με την Εστορίλ, το οποίο την έφερε στα προημιτελικά της φετινής διοργάνωσης, εκεί όπου θα δοκιμαστεί στις 12 του Ιανουαρίου στην έδρα της 2ης κατηγορίας Ρίο Άβε. Τρεις νίκες και τέσσερις ήττες για την Τοντέλα, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, εξ ορισμού δύσκολη η προ 10 ημερών αποστολή της Ζιλ Βισέντε στο πρωτάθλημα φιλοξενώντας την εκ των πρωτοπόρων Σπόρτινγκ και «φυσιολογικό» ή εντός προγράμματος αν προτιμάτε, το 0-3 από την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας. Με δέκα παίκτες οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο μάλιστα η Σπόρτινγκ είχε χαμένο πέναλτι στο τριακοστό έβδομο λεπτό. Παρόλα αυτά, λευκή πετσέτα από την φιλότιμη Ζιλ Βισέντε στο δεύτερο ημίχρονο όταν η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας άνοιξε το σκορ στο πεντηκοστό τρίτο λεπτό. Χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις επίσης στο κύπελλο, καθώς η Ζιλ Βισέντε είχε πέσει νωρίς «θύμα» έκπληξης στην έδρα της 4ης κατηγορίας Λέσα (0-1). Τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μία ήττα για την Ζιλ Βισέντε, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο Ιάπωνας μέσος Φουτζιμότο.

Προϊστορία: Απόλυτη ισορροπία στο ρεκόρ, σε τρία ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Τοντέλα (1-1-1), σε όλες τις διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα, 1-1 το 2019 και 1-0 για την Τοντέλα το 2020 σε ματς πρωταθλήματος, ενώ 1-0 για την Ζιλ Βισέντε στο φετινό Λιγκ Καπ.

Μοναδική ομάδα που δεν έχει ισοπαλία στο πρωτάθλημα η απρόβλεπτη Τοντέλα, ενώ θετική, τηρουμένων των αναλογιών, η παρουσία της Ζιλ Βισέντε, χωρίς αυτό πάντως να δικαιολογεί τον τίτλο του φαβορί στο σημερινό ματς, τουλάχιστον στο σετ των τιμών.

Εκτίμηση:  Over 2,5

 

 

(Visited 1.078 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x