ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πορτογαλία: Γκιμαράες – Μποαβίστα   

Πορτογαλία: Γκιμαράες – Μποαβίστα   
Spread the love

Στο «Αφόνσο Ενρίκες» του Γκιμαράες το δεύτερο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, βρίσκοντας την ομώνυμη ομάδα, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 8η θέση με 22 βαθμούς και τη Μποαβίστα στην 10η με επτά λιγότερους.

Σε ρηχά νερά η Γκιμαράες στο προ δέκα ημερών 0-1 στην έδρα της Σάντα Κλάρα και πισωγύρισμα σίγουρα η ήττα από την ομάδα από τις Αζόρες. Αυτό γιατί, όχι μόνο βρέθηκε στην 8η θέση και το -3 από την πρώτη πεντάδα, αλλά γιατί μετρίασε τις εντυπώσεις και μπήκε τέλος σε ένα μικρό σερί που προσπαθούσε να «χτίσει», καθώς είχαν προηγηθεί το 2-1 στην έδρα της Πάσος Φερέιρα και το 5-2 φιλοξενώντας την Τοντέλα. Δύο ματς μάλιστα όπου πραγματοποίησε την ανατροπή, καθώς πέτυχε το νικητήριο γκολ στο ενενήντα σε αυτό με την Πάσος Φερέιρα, ενώ επέστρεψε από 0-2 στη μονομαχία της με την Τοντέλα. Χωρίς υποχρεώσεις επίσης στο κύπελλο, καθώς είχε μείνει εκτός στον 4ο γύρο από το 2-3 στην έδρα της Μορεϊρένσε. Τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες για την Γκιμαράες, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα στο «Αφόνσο Ενρίκες», ενώ εκτός αποστολής οι επιθετικοί Έντουαρντς και Ρικάρντο Κουαρέσμα.

Στην αντίπερα όχθη, από δύο συνεχόμενες σπουδαίες εντός έδρας νίκες η Μποαβίστα σε διαφορετικές μάλιστα διοργανώσεις. Πρώτη εξ αυτών το εμφατικό 5-1 σε βάρος της Μπράγκα στην φάση των ομίλων του Λιγκ Καπ, το οποίο την έφερε στα ημιτελικά, ενώ 1-0 ακολούθως για το πρωτάθλημα με τη Μορεϊρένσε και στο +3 πλέον από την επικίνδυνη ζώνη. Χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις επίσης στο κύπελλο, καθώς είχε αποκλειστεί νωρίς και πιο συγκεκριμένα στον 3ο γύρο με το βαρύ 0-4 στην έδρα της 2ης κατηγορίας Ρίο Άβε. Δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες για τη Μποαβίστα, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Ντο Μπέσα», ενώ τιμωρημένος για σήμερα, ο Βραζιλιάνος μπακ – χαφ Νάθαν.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Γκιμαράες και δύο ισοπαλίες, σε επτά ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Μποαβίστα.

Επιλογή μου ο «άσος», καθώς εκτίμηση μου είναι πως μιλάμε για μονομαχία ομάδων έδρας. Πιο συγκεκριμένα, πιο αποτελεσματική στο «Αφόνσο Ενρίκες» η Γκιμαράες σε σχέση με την εικόνα της μακριά από αυτό, ενώ δυνατή στο «Ντο Μπέσα» η Μποαβίστα, αγνοώντας όμως την εκτός έδρας επιτυχία στο πρωτάθλημα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 417 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x