ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ισπανία Β΄: Έιμπαρ – Σοσιεδάδ Β΄  

Ισπανία Β΄: Έιμπαρ – Σοσιεδάδ Β΄  
Spread the love

Μίνι βασκικό ντέρμπι στο «Ιπουρούα», με την Έιμπαρ να ψάχνει το τρίποντο που θα την διατηρήσει στην 2η θέση, την στιγμή που η δεύτερη ομάδα της Σοσιεδάδ βρίσκεται στην προτελευταία και με πλάτη μόνο την ουραγό Αλκορκόν.

Αγωνιστική απραξία 15 περίπου ημερών για την Έιμπαρ, η οποία πάντως έρχεται από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες σε διαφορετικές διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα, 2-1 στην Τενερίφη σε βάρος της ομώνυμης ομάδας στη νοκ άουτ μονομαχία τους στο κύπελλο και πρόκριση στον 3ο γύρο όπου θα βρεθεί απέναντι στη Μαγιόρκα, ενώ 1-0 στην συνέχεια σε βάρος της Λας Πάλμας για το πρωτάθλημα, με το οποίο ανέβηκε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα για την Έιμπαρ, σε 10 ματς στο πρωτάθλημα στο «Ιπουρούα», ενώ χωρίς απουσίες λόγω τιμωριών, αλλά με προβλήματα COVID-19 ενόψει του σημερινού μίνι βασκικού ντέρμπι.

Στον αντίποδα, αγωνιστικός και βαθμολογικός κατήφορος για την δεύτερη ομάδα της Σοσιεδάδ, καθώς μετράει πέντε συνεχόμενες ήττες μετά και το προ 15 περίπου ημερών 0-2 φιλοξενώντας την Βαγιαδολίδ. Στην προτελευταία θέση πλέον όπως προαναφέρθηκε του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας προηγηθεί, το εντός 1-2 από την Τζιρόνα, το 0-2 στην Τενερίφη από την ομώνυμη ομάδα, το 0-1 φιλοξενώντας τη Μπούργκος και το 0-2 στην έδρα της Μιραντές. Τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες για την δεύτερη ομάδα της Σοσιεδάδ, σε 10 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς απόντες λόγω τιμωριών, αλλά με προβλήματα COVID-19 ενόψει του σημερινού μίνι βασκικού ντέρμπι.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Έιμπαρ και δύο λευκές ισοπαλίες, σε τρεις αναμετρήσεις της την τελευταία δεκαετία στο «Ιπουρούα», με την δεύτερη ομάδα της Σοσιεδάδ. Άξιο αναφοράς, πως η Έιμπαρ επικράτησε με 3-2 στο ντέρμπι του 1ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος στην «Ρεάλε Αρένα» της δεύτερης ομάδας της Σοσιεδάδ.

Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, το καλύτερο momentum των γηπεδούχων, παρά το γεγονός πως έχουν μεσολαβήσει περίπου 15 μέρες αγωνιστικής απραξίας, το ισχυρότερο κίνητρο της Έιμπαρ, αλλά και το αρνητικό σερί της δεύτερης ομάδας της Σοσιεδάδ.

Εκτίμηση:  1

(Visited 254 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x