ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Προκριματικά Μουντιάλ: Βολιβία – Χιλή

Προκριματικά Μουντιάλ: Βολιβία – Χιλή
Spread the love

Τρεις αγωνιστικές για το φινάλε των προκριματικών του Μουντιάλ στην ζώνη της Νότιας Αμερικής και ματς «τελικός» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό ανάμεσα στην Βολιβία και την Χιλή, καθώς οι δύο ομάδες καίγονται για τη νίκη που θα κρατήσει «ζωντανές» τις λιγοστές ελπίδες που υπάρχουν για την πρόκριση.

Να σημειωθεί, πως την πρόκριση παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 5η θέση θα πάει σε μπαράζ. Στην κορυφή η Βραζιλία με 36 βαθμούς, στην 2η θέση η Αργεντινή με 32, στην 3η το Εκουαδόρ με 24, ενώ στην 4η με 20 η ομάδα του Περού. Στην 5η θέση η Ουρουγουάη με 19, στην 6η η Κολομβία με 17, ένας λιγότερος για την 7η στον βαθμολογικό πίνακα Χιλή, ενώ στην 8η με 15 η Βολιβία. Στην προτελευταία με 13 και ουσιαστικά αποκλεισμένη η Παραγουάη, ενώ ουραγός με 10 η Βενεζουέλα.

Πολύ κρίσιμο βαθμολογικά το ματς της περασμένης Πέμπτης στην Βενεζουέλα για την Βολιβία, καθώς με τρίποντο θα έφτανε τους 18 βαθμούς και θα βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από την Ουρουγουάη και πολύ πιο κοντά στο Περού. Παρόλα αυτά, το βαρύ 1-4 από την ουραγό του ομίλου μείωσε δραματικά τις ελπίδες πρόκρισης που υπάρχουν για την Βολιβία, η οποία ακόμα και αν επικρατήσει της Χιλής, θα πρέπει να κάνει στην συνέχεια την υπέρβαση, καθώς θα δοκιμαστεί την προτελευταία αγωνιστική στην Κολομβία και στο φινάλε θα φιλοξενήσει την Βραζιλία. Προβάδισμα δύο τερμάτων για την Βενεζουέλα στο μεταξύ τους ματς στο τριάντα πέντε, με την Βολιβία όμως να μειώνει με κοντινή κεφαλιά του Μιράντα στο τριακοστό όγδοο λεπτό. Παρόλα αυτά, στο καναβάτσο στο τρίτο τέρμα της Βενεζουέλας στο πενήντα πέντε, ενώ ταφόπλακα η αποβολή του μέσου Χουστινιάνο, στο εξηκοστό λεπτό.

Στην άλλη πλευρά κάτι ανάλογο και για τους φιλοξενούμενους, καθώς οι δύο συνεχόμενες εντός έδρας ήττες, το 0-2 αρχικά από το Εκουαδόρ και το 1-2 ακολούθως της περασμένης Τετάρτης από την γειτονική και χωρίς Λιονέλ Μέσι στην σύνθεση της Αργεντινή, μείωσαν δραματικά τις ελπίδες πρόκρισης που υπάρχουν στην Χιλή. Μονόδρομος πλέον η νίκη στο «Ερνάντο Σίλες» της Λα Παζ, ενώ θα πρέπει να πραγματοποιήσει την υπέρβαση την προτελευταία αγωνιστική στην Βραζιλία και στο φινάλε φιλοξενώντας την Ουρουγουάη. Πίσω στο σκορ στο ματς με την Αργεντινή στο ένατο λεπτό, με την «απάντηση» όμως της Χιλής να έρχεται στο είκοσι, με εντυπωσιακή κεφαλιά του επιθετικού της Μπλάκμπερν, Μπρέρετον. Παρόλα αυτά, φλύαρη περισσότερο η Χιλή και χωρίς κάτι σημαντικό μετά το 1-2 των Αργεντινών στο τριακοστό τέταρτο λεπτό.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-0 για την Χιλή το 2012, ενώ 1-0 για την Βολιβία το 2017, στις δύο μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ερνάντο Σίλες» της Λα Παζ, στα πλαίσια προκριματικών του Μουντιάλ.

Πολύ δύσκολο το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε και για τις δύο ομάδες, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, εκτιμώντας πως τόσο η Βολιβία όσο και η Χιλή θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν ότι πιθανότητες υπάρχουν. Το μεγάλο υψόμετρο επίσης σύμμαχος της Βολιβίας, αλλά παραμένει ευάλωτη και απρόβλεπτη, ενώ αρκετά θέματα και για την Χιλή παρά το ότι υπερισχύει σε ποιότητα. Δεν θα μπλέξω με σημείο, με ειδικό στοίχημα τερμάτων, την πιο συνετή επιλογή.

Εκτίμηση:  Over 2,5

 

 

(Visited 127 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x