ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Ισπανίας: Λεγκανές – Σοσιεδάδ

Κύπελλο Ισπανίας: Λεγκανές – Σοσιεδάδ
Spread the love

Φάση των «32» του κυπέλλου Ισπανίας, με μία εκ των οκτώ νοκ άουτ αναμετρήσεων του σημερινού προγράμματος να είναι αυτή στο «Μπουτάρκε» της Μαδρίτης ανάμεσα στην 2ης κατηγορίας Λεγκανές και την προ διετίας κυπελλούχο Ισπανίας, Σοσιεδάδ.

Νοκ άουτ όπως προαναφέρθηκε αναμετρήσεις στην φάση των «32» του κυπέλλου, στις οποίες σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Πρώτη ομάδα επίσης που προκρίθηκε στους «16» η Εσπανιόλ, η οποία πάντως χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι χθες στην έδρα της 2ης κατηγορίας Πονφεραντίνα.

Εκτός έδρας πρόκριση στον προηγούμενο γύρο για τη Λεγκανές, με τη «μικρή» ομάδα της Μαδρίτης να βρίσκει αρκετή αντίσταση, αλλά να επικρατεί τελικά 3-2 στην παράταση της 3ης κατηγορίας Κουλτουράλ Λεονέσα. Με αρκετά προβλήματα πάντως απουσιών τόσο από τραυματισμούς όσο και COVID-19, τα οποία τη λύγισαν φυσιολογικά στο 0-1 που ακολούθησε για το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας στην έδρα της Βαγιαδολίδ, με το οποίο η «μικρή» ομάδα της Μαδρίτης «υποχώρησε» στην 17η θέση και το +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Με την αποστολή επίσης της εθνικής Νιγηρίας για το Κόπα Άφρικα ο στόπερ Ομερούο.

Στον αντίποδα, 3-0 στον προηγούμενο γύρο για την Σοσιεδάδ στην έδρα της 3ης κατηγορίας Θαμόρα, σε μία αναμέτρηση στην οποία η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν προβληματίστηκε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο και στην οποία όμως όλα άλλαξαν όταν άνοιξε το σκορ με την έναρξη σχεδόν της επανάληψης (47΄). Ακολούθησαν πάντως δύο συνεχόμενες αποτυχίες στο πρωτάθλημα, καθώς με το 1-3 αρχικά φιλοξενώντας την Βιγιαρεάλ και το 1-1 στο πρόσφατο εκτός έδρας μίνι βασκικό ντέρμπι με την εκ των ουραγών της La Liga, Αλαβές, βρέθηκε μετά από καιρό εκτός της πρώτης επτάδας. Προβλήματα λόγω COVID-19 υπάρχουν, αλλά η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν δεν έδωσε στην δημοσιότητα ονόματα, όπως είχε το δικαίωμα να κάνει.

Προϊστορία: Δύο νίκες για τη Λεγκανές, μία για την Σοσιεδάδ και μία ισοπαλία, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη Μαδρίτη.

Βασικός στόχος για τη Λεγκανές να αποφύγει τις περιπέτειες, καθώς θα είναι καταστροφικό σίγουρα να βρεθεί μέσα σε λίγα χρόνια από τη La Liga στην 3η κατηγορία. Δεδομένο βέβαια πως δεν θα πει όχι σε μία πιθανή έκπληξη, εκτιμώντας όμως, πως η Σοσιεδάδ έχει το προβάδισμα, καθώς παρά τα προβλήματα της, έχει βάθος στο ρόστερ και μπορεί να ανταπεξέλθει τις δυσκολίες του σημερινού αγώνα.

Εκτίμηση:  2

(Visited 798 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x