ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Μαρόκο – Γκάνα

Κόπα Άφρικα: Μαρόκο – Γκάνα
Spread the love

Το ντέρμπι ανάμεσα στο Μαρόκο και την Γκάνα αυτό που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο, σημειώνοντας, πως λίγες ώρες αργότερα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, στον άλλο αγώνα του γκρουπ, οι Κομόρες με την Γκαμπόν.  

Έξι όμιλοι επίσης των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση να παίρνουν οι δύο πρώτες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες. Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Αιθιοπία και Πράσινο Ακρωτήριο απαρτίζουν τον 1ο, ενώ Σενεγάλη, Γουϊνέα, Ζιμπάμπουε και Μαλάουι τον 2ο. Στον 3ο όμιλο έχουμε το Μαρόκο, την Γκάνα, την Γκαμπόν και τις Κομόρες, ενώ στον 4ο μετέχουν η Νιγηρία, η Αίγυπτος, η Γουϊνέα – Μπισάου και το Σουδάν. Η τετράδα του 5ου ομίλου είναι Αλγερία, Ακτή Ελεφαντοστού, Σιέρα Λεόνε και Ισημερινή Γουϊνέα, ενώ στον 6ο μετέχουν η Τυνησία, η Μαυριτανία, η Γκάμπια και το Μάλι.

Ένα εκ των φαβορί της φετινής διοργάνωσης το Μαρόκο, το οποίο πέρα του εξαιρετικού ρόστερ έρχεται και με φόρα από τα προκριματικά του Μουντιάλ όπου προκρίθηκε μόνο με νίκες στην επόμενη φάση. Χαρακτηριστικό μάλιστα πως στο απόλυτο που είχε σε έξι ματς απέναντι στην Γουϊνέα – Μπισάου, την Γουϊνέα και το Σουδάν πως είχε παθητικό ενός μόλις γκολ. Τρεις παίκτες της Σεβίλλης μεταξύ άλλων στην αποστολή, ο γκολκίπερ Μπούνου και οι επιθετικοί Εν Νεσιρί και Χαντάντι, ενώ ξεχωρίζουν επίσης οι μέσοι Αμραμπάτ (Φιορεντίνα) και Μπαρκόκ (Άιντραχτ). Στην αντίπερα όχθη, τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Αφρικής στο παρελθόν η Γκάνα, η οποία θα  στηριχθεί για ακόμα μια φορά στους «Διόσκουρους» Αγιού, τους οποίους έχουμε βαρεθεί, χαριτολογώντας, να βλέπουμε με το εθνόσημο σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Δεν λείπει βέβαια η ποιότητα και η εμπειρία στο υπόλοιπο ρόστερ, σημειώνοντας πάντως, πως αυτό που χαρακτηρίζει την Γκάνα είναι η αστάθεια, καθώς είναι απρόβλεπτη και ικανή για το καλύτερο ή το χειρότερο, τουλάχιστον βάσει των όσων έχει δείξει σε πρόσφατες διεθνείς διοργανώσεις.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Επιλογή μεγάλου ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στο momentum της ομάδας του Μαρόκου, που πολύ πιθανό να θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του με το καλημέρα στους υπόλοιπους διεκδικητές του τροπαίου με μια νίκη απέναντι σε ένα βαρύ «όνομα» της Αφρικής, όπως η Γκάνα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.165 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x