ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Ακτή Ελεφαντοστού – Σιέρα Λεόνε

Κόπα Άφρικα: Ακτή Ελεφαντοστού – Σιέρα Λεόνε
Spread the love

Το πρώτο χρονικά ματς της 2ης αγωνιστικής για τον 5ο όμιλο, με την Ακτή Ελεφαντοστού να ψάχνει τη νίκη με την οποία θα «καθαρίσει» την πρόκριση και πολύ πιθανό να την πρωτιά, την στιγμή που η Σιέρα Λεόνε θα προσπαθήσει για μία ακόμα έκπληξη, μετά το 0-0 της πρεμιέρας με την πρωταθλήτρια Αφρικής, Αλγερία.

Έξι όμιλοι επίσης των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση να παίρνουν οι δύο πρώτες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες. Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Αιθιοπία και Πράσινο Ακρωτήριο απαρτίζουν τον 1ο, ενώ Σενεγάλη, Γουϊνέα, Ζιμπάμπουε και Μαλάουι τον 2ο. Στον 3ο όμιλο έχουμε το Μαρόκο, την Γκάνα, την Γκαμπόν και τις Κομόρες, ενώ στον 4ο μετέχουν η Νιγηρία, η Αίγυπτος, η Γουϊνέα – Μπισάου και το Σουδάν. Η τετράδα του 5ου ομίλου είναι Αλγερία, Ακτή Ελεφαντοστού, Σιέρα Λεόνε και Ισημερινή Γουϊνέα, ενώ στον 6ο μετέχουν η Τυνησία, η Μαυριτανία, η Γκάμπια και το Μάλι.

Αγχωτικό 1-0 στην πρεμιέρα σε βάρος της Ισημερινής Γουινέας, με την Ακτή Ελεφαντοστού πάντως να παίρνει αυτό που ήθελε, αποφεύγοντας τις περιπέτειες. Μπροστά στο σκορ με ένα εντυπωσιακό εκτός σουτ του Γκραντέλ, στο πέμπτο μόλις λεπτό, βλέποντας πάντως στην συνέχεια την Ακτή Ελεφαντοστού να παίζει με την φωτιά, καθώς μπορεί να είχε περισσότερες και πιο σημαντικές ευκαιρίες, αλλά απειλήθηκε ταυτόχρονα στις φαρμακερές αντεπιθέσεις της αντιπάλου της. Στην αντίπερα όχθη, επιτυχία αναμφίβολα το 0-0 της πρεμιέρας με την Αλγερία, σε ένα ματς μάλιστα που αν υπήρχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια αλλά και περισσότερη πίστη, η Σιέρα Λεόνε θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο. Πιο απειλητική η Σιέρα Λεόνε για περίπου εβδομήντα λεπτά, ενώ αδικαιολόγητα παθητική στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς, οπισθοχωρώντας για να κρατήσει το μηδέν, δίνοντας την δυνατότητα στην Αλγερία να φτάσει τρεις φορές κοντά στο γκολ.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Υπεροχή σε εμπειρία και ποιότητα για την Ακτή Ελεφαντοστού, σημειώνοντας πάντως, πως δεν έβγαλε μάτια με την απόδοση της παρά το 1-0 της πρεμιέρας με την Ισημερινή Γουινέα. Χωρίς πίεση και με άγνοια κινδύνου η Σιέρα Λεόνε, η οποία προβλημάτισε αρκετά την πρωταθλήτρια Αφρικής, Αλγερία, κάτι που δεν είναι απίθανο να κάνει και σήμερα με την Ακτή Ελεφαντοστού. Το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες σε τιμές άνω του 3,00 αξίζει το ρίσκο ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 279 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x