ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Γκάμπια – Μάλι  

Κόπα Άφρικα: Γκάμπια – Μάλι  
Spread the love

Το ντέρμπι, τουλάχιστον βαθμολογικά, του 6ου ομίλου, αυτό που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στο συγκεκριμένο γκρουπ, με την Γκάμπια και το Μάλι να έρχονται από τις νίκες της πρεμιέρας σε βάρος της Μαυριτανίας και της Τυνησίας αντίστοιχα.

Έξι όμιλοι επίσης των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση να παίρνουν οι δύο πρώτες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες. Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Αιθιοπία και Πράσινο Ακρωτήριο απαρτίζουν τον 1ο, ενώ Σενεγάλη, Γουϊνέα, Ζιμπάμπουε και Μαλάουι τον 2ο. Στον 3ο όμιλο έχουμε το Μαρόκο, την Γκάνα, την Γκαμπόν και τις Κομόρες, ενώ στον 4ο μετέχουν η Νιγηρία, η Αίγυπτος, η Γουϊνέα – Μπισάου και το Σουδάν. Η τετράδα του 5ου ομίλου είναι Αλγερία, Ακτή Ελεφαντοστού, Σιέρα Λεόνε και Ισημερινή Γουϊνέα, ενώ στον 6ο μετέχουν η Τυνησία, η Μαυριτανία, η Γκάμπια και το Μάλι.

Πολύτιμο 1-0 στην πρεμιέρα σε βάρος της Μαυριτανίας, με την Γκάμπια να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στα νοκ άουτ και στην φάση των «16», που είναι για αρχή ο βασικός της στόχος. Μπροστά στο σκορ στο δέκατο λεπτό, με εκτός περιοχής σουτ του μέσου της βελγικής Σερένγκ, Γιάλοου, με την Γκάμπια μάλιστα στην συνέχεια να επικρατεί πιο εύκολα σε σχέση με αυτό που δείχνει το υπέρ της 1-0, καθώς δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από την φλύαρη Μαυριτανία.

Πολύτιμο πάντως και το 1-0 για την ομάδα του Μάλι στο ντέρμπι της πρεμιέρας με την Τυνησία, στο οποίο όμως είχε σύμμαχο και την τύχη αλλά και κορυφαίο τον γκολκίπερ Μουνκόρο. Μπροστά στο σκορ το Μάλι με πέναλτι του επιθετικού της νορβηγικής Σάρπσμποργκ στο τεσσαρακοστό όγδοο λεπτό, ενώ σε παθητικό ρόλο στην συνέχεια, προσπαθώντας περισσότερο να κρατήσει το 1-0 παρά να απειλήσει για ένα δεύτερο τέρμα. Κορυφαίος όπως προαναφέρθηκε ο γκολκίπερ Μουνκόρο, καθώς ήταν αυτός που κράτησε όρθια την ομάδα του Μάλι μετά το 1-0, αποκρούοντας και πέναλτι στο εβδομηκοστό έβδομο λεπτό.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Η αλήθεια είναι πως η ισοπαλία εξυπηρετεί και τις δύο ομάδες, καθώς με τέσσερις βαθμούς, βάσει και των αποτελεσμάτων των υπόλοιπων ομίλων, κατά μεγάλο ποσοστό θα είναι από σήμερα στους «16». Παρόλα αυτά, εκτίμηση μου, πως το ανώτερο και πιο έμπειρο σε Κόπα Άφρικα, Μάλι, θα θέλει να πάρει την 1η θέση για να έχει ένα θεωρητικά πιο βατό αντίπαλο στα νοκ άουτ.

Εκτίμηση:  2

(Visited 233 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x