ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Τυνησία – Μαυριτανία   

Κόπα Άφρικα: Τυνησία – Μαυριτανία   
Spread the love

Το δεύτερο χρονικά ματς της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, με την Τυνησία σε ρόλο φαβορί, τουλάχιστον στο σετ των τιμών, ψάχνοντας το τρίποντο που θα την βάλει και πάλι σε τροχιά πρόκρισης, μετά το οδυνηρό 0-1 της πρεμιέρας από το Μάλι.

Έξι όμιλοι επίσης των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση να παίρνουν οι δύο πρώτες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες. Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Αιθιοπία και Πράσινο Ακρωτήριο απαρτίζουν τον 1ο, ενώ Σενεγάλη, Γουϊνέα, Ζιμπάμπουε και Μαλάουι τον 2ο. Στον 3ο όμιλο έχουμε το Μαρόκο, την Γκάνα, την Γκαμπόν και τις Κομόρες, ενώ στον 4ο μετέχουν η Νιγηρία, η Αίγυπτος, η Γουϊνέα – Μπισάου και το Σουδάν. Η τετράδα του 5ου ομίλου είναι Αλγερία, Ακτή Ελεφαντοστού, Σιέρα Λεόνε και Ισημερινή Γουϊνέα, ενώ στον 6ο μετέχουν η Τυνησία, η Μαυριτανία, η Γκάμπια και το Μάλι.

Πικρή γεύση για την Τυνησία από το 0-1 της πρεμιέρας στο ντέρμπι του ομίλου από το Μάλι, καθώς άξιζε, βάσει εικόνας και ευκαιριών, τουλάχιστον ένα βαθμό ή να αποφύγει αν προτιμάτε την ήττα. Πίσω στο σκορ η Τυνησία από πέναλτι στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου (48΄), βλέποντας όμως στην συνέχεια να ανεβάζει την απόδοση της, να δημιουργεί ευκαιρίες και  να ψάχνει γενικότερα με πείσμα  την ισοφάριση. Παρόλα αυτά, η αστοχία, η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια δεν έφεραν το 1-1, ενώ μοιραίος ο επιθετικός της γαλλικής Σεντ Ετιέν, Καζρί, ο οποίος νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Μάλι σε πέναλτι, στο εβδομηκοστό έβδομο λεπτό.

Στον αντίποδα, ήττα με το ίδιο σκορ για τη Μαυριτανία στην πρεμιέρα από την Γκάμπια, βλέποντας την ομάδα του 52χρονου Γάλλου, Γκόμες Ντα Ρόσα, να είναι με το καλημέρα ουσιαστικά στο καναβάτσο, καθώς δεν τα κατάφερε με τον θεωρητικά πιο βατό για αυτή αντίπαλο και θα πρέπει με την Τυνησία και το Μάλι να κάνει την υπέρβαση. Πίσω στο σκορ στο ματς με την Γκάμπια στο δέκατο λεπτό, με τη Μαυριτανία στην συνέχεια να είναι φλύαρη, να μην δημιουργεί κάποια μεγάλη ευκαιρία και να γνωρίζει την ήττα πιο εύκολα σε σχέση με αυτό που δείχνε το τελικό σκορ.

Προϊστορία: Επικράτηση με 5-1 για την Τυνησία το 2021 σε ματς για το κύπελλο Αραβικών Εθνών, ενώ 0-0 το 2019 στην φάση των ομίλων του Κόπα Άφρικα στα γήπεδα της Αιγύπτου, σε δύο μονομαχίες της την τελευταία δεκαετία με την Μαυριτανία σε ουδέτερη έδρα.

Φαβορί η Τυνησία, αλλά χαμηλή η τιμή που την συνοδεύει. Ψάχνοντας κάτι πιο ελκυστικό, θα ποντάρω στην επικράτηση της από το πρώτο ημίχρονο.

Εκτίμηση:  1/1

(Visited 234 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x