Uncategorized

Κόπα Άφρικα: Ακτή Ελεφαντοστού – Αλγερία  

Κόπα Άφρικα: Ακτή Ελεφαντοστού – Αλγερία  
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική στον 5ο όμιλο και σπουδαία βαθμολογικά η συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς η Ακτή Ελεφαντοστού ψάχνει την πρωτιά, αλλά έχει ταυτόχρονα την ευκαιρία με νίκη ή ισοπαλία να αφήσει εκτός της επόμενης φάσης την πρωταθλήτρια Αφρικής, Αλγερία.

Έξι όμιλοι επίσης των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση να παίρνουν οι δύο πρώτες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες. Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Αιθιοπία και Πράσινο Ακρωτήριο απαρτίζουν τον 1ο, ενώ Σενεγάλη, Γουϊνέα, Ζιμπάμπουε και Μαλάουι τον 2ο. Στον 3ο όμιλο έχουμε το Μαρόκο, την Γκάνα, την Γκαμπόν και τις Κομόρες, ενώ στον 4ο μετέχουν η Νιγηρία, η Αίγυπτος, η Γουϊνέα – Μπισάου και το Σουδάν. Η τετράδα του 5ου ομίλου είναι Αλγερία, Ακτή Ελεφαντοστού, Σιέρα Λεόνε και Ισημερινή Γουϊνέα, ενώ στον 6ο μετέχουν η Τυνησία, η Μαυριτανία, η Γκάμπια και το Μάλι.

Το Καμερούν και η Μπουρκίνα Φάσο τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις του 1ου ομίλου, στα γκρουπ που ολοκληρώθηκαν, η Σενεγάλη και η Γουινέα στον 2ο, το Μαρόκο και η Γκαμπόν στον 3ο και η Νιγηρία με την Αίγυπτο στον 4ο. Οι ομάδες επίσης που τερμάτισαν τρίτες και περιμένουν για να δουν αν θα περάσουν στη νοκ άουτ φάση των «16» είναι το Πράσινο Ακρωτήριο, το Μαλάουι, οι Νήσοι Κομόρες και το Σουδάν.

Τέσσερις βαθμοί για την Ακτή Ελεφαντοστού στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές, οι οποίοι πάντως θα μπορούσαν να είναι έξι, αν στο 2-2 με την Σιέρα Λεόνε ο γκολκίπερ Σανγκαρέ δεν έκανε το κωμικοτραγικό λάθος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων που έδωσε την ευκαιρία στην αντίπαλο της να φτάσει στην ισοφάριση. Παρόλα αυτά, «μαξιλαράκι» ασφαλείας οι τέσσερις βαθμοί, μετά και 1-0 που είχε προηγηθεί στην πρεμιέρα με την Ισημερινή Γουινέα, βλέποντας τα βαθμολογικά δεδομένα και στους υπόλοιπους ομίλους, με ζητούμενο πλέον για την Ακτή Ελεφαντοστού την πρωτιά. Με νίκη τερματίζει φυσικά στην 1η θέση, κάτι πάντως που μπορεί να γίνει και με ισοπαλία, αρκεί στο άλλο ματς να μην υπάρξει νικήτρια στο ματς Σιέρα Λεόνε – Ισημερινή Γουινέα. Με ήττα τερματίζει 2η, με ισοπαλία στο άλλο ματς ή 3η αν κάποια από τις Σιέρα Λεόνε και Ισημερινή Γουινέα πάρει τρίποντο.

Στην άλλη πλευρά, ένας μόλις βαθμός για την Αλγερία, μετά το 0-0 της πρεμιέρας με την Σιέρα Λεόνε και το 0-1 της 2ης αγωνιστικής από την Ισημερινή Γουινέα, βλέποντας την πρωταθλήτρια Αφρικής να είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Ξεκάθαρο το τι θέλει στην σημερινή αναμέτρηση, καθώς μόνο με νίκη θα φτάσει στους τέσσερις βαθμούς και θα βρεθεί λογικά στην επόμενη φάση. Με ισοπαλία μένει στους δύο βαθμούς και γνωρίζει τον αποκλεισμό ακόμα και αν τερματίσει στην 3η θέση, καθώς υπάρχουν ήδη τέσσερις τρίτες ομάδες στα υπόλοιπα γκρουπ με καλύτερη βαθμολογικά συγκομιδή.

Προϊστορία: Επικράτηση με 3-1 για την Ακτή Ελεφαντοστού το 2015, ενώ 2-2 το 2013 και 1-1 το 2019, στις τρεις μονομαχίες της την τελευταία δεκαετία με την Αλγερία όχι μόνο σε Κόπα Άφρικα αλλά ταυτόχρονα και σε ουδέτερη έδρα. Χαρακτηριστικό πως το 2015 η Ακτή έφτασε αργότερα και στην κατάκτηση του τροπαίου, κάτι που έκανε και το 2019 η Αλγερία, αφού πανηγύρισε την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι, μετά το μεταξύ τους 1-1 στα προημιτελικά.

Με «μαξιλαράκι» ασφαλείας η Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το ματς, ενώ «τελικός» για την πεσμένη στο καναβάτσο Αλγερία. Δεν θα μπλέξω με σημείο, αλλά θα ποντάρω στο να σκοράρουν αμφότερες, ειδικό στοίχημα που υπάρχει επαλήθευση και στις τρεις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία σε Κόπα Άφρικα, μάλιστα σε μία άξια ρίσκου τιμή.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 540 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x