ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Άφρικα: Γκάμπια – Τυνησία  

Κόπα Άφρικα: Γκάμπια – Τυνησία  
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική στον 6ο όμιλο, με την Γκάμπια να ψάχνει την πρωτιά, αλλά να έχει ταυτόχρονα «μαξιλαράκι» ασφαλείας, από την στιγμή που έχει τέσσερις βαθμούς και την Τυνησία να χρειάζεται τουλάχιστον  την ισοπαλία, στην χειρότερη των περιπτώσεων, για να είναι μέσα στις καλύτερες τρίτες όλων των ομίλων.

Έξι όμιλοι επίσης των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση να παίρνουν οι δύο πρώτες και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες. Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Αιθιοπία και Πράσινο Ακρωτήριο απαρτίζουν τον 1ο, ενώ Σενεγάλη, Γουϊνέα, Ζιμπάμπουε και Μαλάουι τον 2ο. Στον 3ο όμιλο έχουμε το Μαρόκο, την Γκάνα, την Γκαμπόν και τις Κομόρες, ενώ στον 4ο μετέχουν η Νιγηρία, η Αίγυπτος, η Γουϊνέα – Μπισάου και το Σουδάν. Η τετράδα του 5ου ομίλου είναι Αλγερία, Ακτή Ελεφαντοστού, Σιέρα Λεόνε και Ισημερινή Γουϊνέα, ενώ στον 6ο μετέχουν η Τυνησία, η Μαυριτανία, η Γκάμπια και το Μάλι.

Το Καμερούν και η Μπουρκίνα Φάσο τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις του 1ου ομίλου, στα γκρουπ που ολοκληρώθηκαν, η Σενεγάλη και η Γουινέα στον 2ο, το Μαρόκο και η Γκαμπόν στον 3ο και η Νιγηρία με την Αίγυπτο στον 4ο. Οι ομάδες επίσης που τερμάτισαν τρίτες και περιμένουν για να δουν αν θα περάσουν στη νοκ άουτ φάση των «16» είναι το Πράσινο Ακρωτήριο, το Μαλάουι, οι Νήσοι Κομόρες και το Σουδάν.

Επικράτηση με 1-0 στην πρεμιέρα σε βάρος της Μαυριτανίας και 1-1 ακολούθως με το Μάλι, με την Γκάμπια στους τέσσερις βαθμούς και «μαξιλαράκι» ασφαλείας όπως προαναφέρθηκε, βάσει των βαθμολογικών δεδομένων όλων των ομίλων. Με νίκη σήμερα τερματίζει στην 1η θέση, αν την ίδια ώρα στο άλλο ματς η αδιάφορη και αποκλεισμένη Μαυριτανία κάνει την έκπληξη, ενώ ισοβαθμία και την 1η θέση να παίζει στην διαφορά τερμάτων, αν το Μάλι πάρει τρίποντο. Στην 1η θέση και με ισοπαλία, με ίδιο αποτέλεσμα και στο άλλο ματς, ενώ μένει 2η με νίκη του Μάλι. Με ήττα επίσης μένει στην 2η θέση μόνο αν ηττηθεί το Μάλι.

Στην άλλη πλευρά, 0-1 στην πρεμιέρα από το Μάλι, με την Τυνησία πάντως να έχει χαμένο πέναλτι και τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει λίγο πριν το φινάλε, ενώ ξέσπασμα στην συνέχεια και επιβλητικό 4-0 σε βάρος της Μαυριτανίας. Ένα αποτέλεσμα μάλιστα, που της δίνει την δυνατότητα, όσο παράξενο και αν ακούγεται, με συντελεστή τερμάτων 4-1, να μπορεί να περάσει ακόμα και με ήττα και με τρεις βαθμούς στην επόμενη φάση, ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τέσσερις ομάδες όλων των ομίλων, αν δεν ηττηθεί σήμερα με πολλά γκολ. Με νίκη βέβαια ή ισοπαλία μπορεί να τερματίσει από 1η μέχρι και 3η ανάλογα φυσικά και με το αποτέλεσμα την ίδια ώρα στο ματς Μάλι – Μαυριτανία.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα.

Η Γκάμπια έχει όπως προαναφέρθηκε «μαξιλαράκι» ασφαλείας, ενώ η Τυνησία το πλεονέκτημα πως θα ξέρει όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα στους υπόλοιπους ομίλους και μπορεί να περάσει ακόμα και με ήττα (φοβερά πράγματα). Έχει βέβαια και αρκετά θέματα με COVID-19, με τα παραπάνω όμως να μην σημαίνουν αυτόματα πως θα δείξει αδιαφορία ή θα αρκεστεί στην 3η θέση. Παρόλα αυτά, πραγματική σπαζοκεφαλιά το ποντάρισμα στο συγκεκριμένο ματς. Καθαρά ενδεικτική η εκτίμηση μου στα 2-3 τέρματα.

Εκτίμηση:  2-3 τέρματα

(Visited 341 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x